Bort med det onda i knäet – nu..

”I samarbete med Svensk Kosttillskott

Hej.

Äntligen har jag hittat ett knäskydd som jag trivs med och sitter bra på knäet och samtidigt ger mitt onda knä det skydd som det behöver. I höstas efter att jag opererat mitt andra knä och började komma igång med mina promenader igen började mitt vänstra knä smärta och göra ont när jag gick lite för långt för vad det klarade av. Smärtan kom alltid från samma ställe så jag misstänker att även detta knäet har problem med plica syndrom i ledbanden. Än så länge är den smärtan överkommen om jag stannar och vilar knäet en stund.

Men ska sanningen fram så ibland har knäet låst sig totalt och det har inte kunnat gå något steg alls på det onda knäet. Jag fick tips av en vän på Brageé om att Svenskt Kosttillskott säljer bra rehabprodukter. Att smärta i muskler och leder är inte bara jobbigt och gör ont känner vi alla till, det kan även hindra oss från att vara så aktiva vi egentligen önskar, och i värsta fall även orsaka mer problem.

Mitt nya fina knäskydd.

Jag har köpt ett ledskydd som är specifikt för knän, förebyggande och  har en lindrande verkan. Rehband Core Knäskydd heter det som jag valde till mitt onda knä.

IMG_2503

Mitt knäskydd  är ett professionellt utvecklat skydd för led- och muskelbesvär med fokus på avlastning i lindrande och förebyggande syfte. Detta knäskydd är anatomiskt utformat och används mot smärta i knäet vid förslitningsskador eller överansträngning. Det ger stöd och stabilitet kring området, samtidigt som det ger effektiv kompression för att främja blodflödet. Tillverkat i ett extra stötdämpande och elastiskt material som är mycket hållbart och tvättåligt.

  • Anatomiskt knäskydd vid överbelastning
  • Kompression för ökat blodflöde
  • Stötdämpande material

Hittills har jag provat mitt knäskydd när jag klippt gräset hemma på vår kuperade baksida och under en skogspromenad. Att använda skyddet med shorts fungerar alldeles utmärkt och gav mig en skön avlastning. Däremot så blev det krångligt när jag tog skyddet på och tog på mig träningstightsen. Det blev knöligt och alldeles för trångt. Skyddet är lite tjockare än vad de knäskydd jag är van vid sedan tidigare från min gympa tid. Mitt tips blir att använda sig av lösa mjukisbyxor eller funktionsbyxor så att både ben. knä och skydd får lagom bra med plats och kan röra sig fritt.

IMG_2510

Som ni ser har skyddet en öppen cirkel mitt på knäet vilket jag tycker är bra för nu när sommaren är här och dagarna riktigt varma blir det riktigt varmt med skyddet på.

IMG_2518

Rehband Core är en serie muskelskydd speciellt framtaget för idrottare som har en hög belastning på sina leder och muskler. Produkterna ger både kompression, värme och stabilitet för att ge optimalt stöd vid träning och tävling.

Nu är ju jag ingen idrottare eller ens en kvalificerad joggare men jag vill kunna vara så aktiv som jag önskar och kunna gå mina långa promisar i skogen obehindrat. Med mitt nya knäskydd hoppas och tror jag att det ska funka galant utan några besvär längre.

Ha en toppen dag.

Kram.

 

”I samarbete med Svensk Kosttillskott

index

 

 

6 thoughts on “Bort med det onda i knäet – nu..

Add yours

  1. Skönt att du hittat något som passar dig 🙂 jag hade ont i knät som yngre och tyckte dessa var bra 🙂

Kommentera

Up ↑

%d