Kropp, sinne och själ.

Hej Hej.

Fast jag borde eller fast jag skulle göra lite saker idag så kommer jag ingen vart. Jag fastnade återigen med datorn i knäet funderandes. Hur är det möjligt att jag vaknar med huvudvärk 10:e dagen i rad? Först trodde jag det var på grund av stressen därefter kom bihåleinflammationen och antibiotika. Men nu borde den hjälp mig något. Fast egentligen så vet jag svaret….skallevärken beror på all stress som jag känner inombords. Visst var jag iväg och handlade en kort sväng och åkte med dottern till Skäris för att köpa nya jeans men därefter tog det stopp. Sent om sidor blev det middag – hemlagad lasagne som blev så attans god. Tur att jag lyckas med något bra en dag där allt känns lågt annars.

Kropp, sinne och själ.

Jag tänker att de hänger ihop, att det är paketet som gör mig till den jag är idag just nu. Allt handlar ju om att hitta en balans mellan hjärtat och hjärnan. Min drivkraft sitter i hjärtat vilken få bli min motivation. Så klart handlar allt om tillit, tålamod och tacksamhet. Jag kan inte ha så bråttom som jag alltid haft. Att allting har sin tid är sant just nu i min situation. Häromdagen hittade jag en fantastisk kvinna på nätet Tanja Dyredand, hon talar mycket om att vi har fyra olika kroppar i vår kropp. Jag ser det som fyra delar som bygger upp mig istället.

  • Fysiska – den ja kan bryta eller behöva operera.
  • Emotionella och känslomässiga – Känslorna där jag känner lycka, sorg, glädje och ilska.
  • Mentala – Här sitter mitt psyke. Där jag styr och ställer oroar och ältar.
  • Själen – Den som innehåller allt.

Alla dessa delar gör mig till den jag är.Har jag en obalans någonstans o kroppen påverkas även de andra delarna –  vårt sinne, kropp, handling och tanke är en helhet. Den helheten är JAG. Tanja pratar mycket om mind, spirit och wellness eller om mina sinnen, min själ och mitt sanna jag. ”när man hittar balans i kropp, sinne och själ som man kan leva fullt ut allt det man är skapad till”.

Som en yr höna…..lite vilsen men glad..

Just precis så känner jag mig just nu – som en yr höna. Men skam den som ger sig för eller senare kommer jag nog tillbaka som en mycket klokare JAG.

25c25b

1078_sovgottdromsott

♥ Kram från mig ♥

 

One thought on “Kropp, sinne och själ.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: