Dags igen för ”Titta på Stockholm”.

Halloj.

Idag var det dags igen för ”Titta på Stockholm”. Trots att jag vaknade med skallevärk och fortfarande har så trotsade jag den en stund efter rehab och åkte mot Kulturhuset. Jag skulle gå på två utställningar som jag tyckte lät intressanta  – Schyssta Killar och Fria Fotografers Filial 2018.

Fria Fotografers Filial 2018.

Här fick jag inte fotografera tyvärr. Utställningen presenterades första gången 2016 efter en idé av Karina Ericsson Wärn, dåvarande chef för Konst/Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern. Fria fotografers filial 2018 har välkomnat precis alla att ställa ut sina fotografier hos dem. I år är det 100 medverkande, från professionella fotografer till fullständiga nybörjare. Gissa om jag blev inspirerad och vill försöka vara med till nästa år? Det skulle vara så himla roligt om en av mina bilder kom med nästa år. Nu har jag fått ett mål att sträva efter.

15b

Schyssta Killar – Vad är en schysst kille egentligen?

15c

Installationen Schyssta Killar – Vad är en schysst kille egentligen? är konstnären Linea Mateis examensarbete från Konstfack. Projektet väcktes ur en frustration hos konstnären att som kvinna leva i ett patriarkalt samhälle där gruppen män gynnas till priset av att kvinnor och icke-binäras utrymme reduceras. Till sin hjälp har Linea Matei haft en enkät med frågan; Vad förlorar du på att vara man/uppfostras till man?. Svaren, tillsammans med statistik och referenser till olika studier, gestaltas i verket i form av textila citat och ljud.

En annorlunda utställning men tänkvärd och lite ball. Där manliga uttryck och och resultatet av konstnärens undersökning visas på ett mjukt sätt vilket inte kanske förväntas. Väl värd ett besök.

IMG_E8741IMG_E8742IMG_E8743IMG_E8744

Må så gott.

Vi hörs snart igen.

Kramis.

 

One thought on “Dags igen för ”Titta på Stockholm”.

Add yours

  1. Väldigt intressanta, hade jag haft möjligheten att åka och se dem så hade jag gjort det. Nu får det blir lite annat istället som blev huvud prio.. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: