Visste väl att promisar var bra.

Halloj.

Tycker att det varit så mycket prat hit och dit om promenadens vara eller icke vara. Jag som älskar att promenera utifrån flera aspekter har ofta hävdat att för mig är det bästa motionen just nu. Att gå eller promenera är bästa avkopplingen för mig. Oftast går jag med eller utan några ljud i mina öron utan försöker att vara i stunden här och nu. Ett slag hade jag ofta en podd eller ljudbok i öronen men har kommit till att jag mår som allra bäst utan flera intryck än de som redan finns i miljön.

13b

Visste väl att promisar var bra.

För mig handlar inte promenaderna om att gå ner i vikt och bränna fett även om jag skulle behöva dem båda. Jag behöver få röra på mig och komma ut och andas livet som jag brukar säga. Utan enbart med mina tankar – här och nu och ofta bakom en kamera. Läste en artikel i Expressen Hälsoliv som talade om promenadernas fördelar bland annat.

Hälsovinster med promenader.

 • Ökar fettförbränningen.
 • Stärker muskler och  skelett.
 • Minskar stress.
 • Hjälper till att sänka blodtryck och blodfett.
 • Ger jämnare blodsockernivå.
 • Förbättrar humör, minne och koncentration.
 • Lindrar ångest och depression.
 • Ger bättre sömn.
 • Stärker immunförsvar.
 • Minskar spänningar och lindrar värk.
 • Minskar risk för hjärt och kärlsjukdomar och diabetes.

Skönt att höra  – Nu vet jag att mina promisar är bra på många sätt för mig….

13a

Puss & Kram.

9 thoughts on “Visste väl att promisar var bra.

Add yours

 1. Nu under tiden jag varit sjukskriven snart 4 veckor har jag gått långa promenader dagligen även flera gånger per dag och de har hjälpt enormt mycket! 🙂

  Jag har ju hund och när jag jobbar blir det oftast en långpromenad dagar jag jobbar sen lediga dagar är vi ute mycket mer han får bra motion dagligen igenom o få springa lös och motionera sig själv väl också, men de hjälpte ju inte mig så nu när jag ska börja jobba igen har jag fått nytt schema som gör att jag är hemma mer och de kommer innebära mycket mer promenader!

  Är betydligt piggare, gladare och fått mer energi och glädje.
  Min läkare vill inte ge några mediciner mot min ångest osv utan sa ta hunden o gå när de blir som värst ut massor och de var den bästa medicinen.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: