Mumsade ni några semlor?

Hej Hej.

Att jag är en Semla tant det vet ni säkert redan. Jag har ju lekt semla testare i år och mumsat semlor och smakat från flera bra bagerier. Så nu är det dags att avslöja: Årets godaste Stockholms semla. Vinnaren enligt mig blir Systrarna Andersson för deras goda mandelmassa i sina semlor.

Mumsade ni några semlor?

Tro det eller ej men det gjorde inte jag. Tanken var att jag skulle gått in på Spaaks och köpt med mig semlor hem när jag kom från stan men jag var så attans kissnödig att jag bara var tvungen att åka hem. Sedan var det tröttheten som satte stopp för mig att åka iväg och när R kom från jobbet var de slut så här blev det bullkalas istället. Vem vet vi kanske kör på semlor imorgon istället?

8f

Vad vet ni om semlan?

  • Första gången semlan nämns är i Gustav Vasas bibel år 1541.
  • Fettisdagen infaller sju veckor före påsk.
  • Över 50% av svenskarna äter semla på fettisdagen.
  • Fram till början på 1960-talet fick semlor endast serveras på tisdagar.
  • Selma Lagerlöf som är den enda Semlan som fått Nobelpris.
  • Semlan kopplades ihop med fastan och blev fettisdagbulle på 1500-talet.

13qq

Sov Gott.

Kramis.

 

 

24 reaktioner till “Mumsade ni några semlor?

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: