Klämma ur sig stressen.

Hej Hej.

Har ni haft en bra måndag än så länge? Min måndag har varit omvälvande på många sätt. Det känns i både kroppen och långt in i själen kan jag lova. Igår blev jag förkyld igen, vet faktiskt inte för vilken gång i ordningen denna vintern. Hur som helst har jag varit sjuk alldeles för många gånger nu. Egentligen skulle jag nog stannat hemma i sängen idag men på mitt schema stod bland annat teammöte vilket redan blivit uppskjutet så jag kände mig lite tvingad kan jag säga.

Klämma ur sig stressen.

Jag hade en timma ledigt mellan vanliga rehab och teammötet så jag gick och tog en kaffe i Fältöversten och gick ett varv i centrumet. Nästan så det blir lite komiskt eller sorgligt på samma gång när jag på tre olika ställen i centrum ser reklam för produkter som associerar tillbaka på stress och psykisk hälsa. Vilken industri det blivit kring människors mående och välbefinnande, håller ni med?

5g

  • Köp dessa stressbollar och kläm dig ur stressen.
  • 6 sätt att varva ner på inne på en kosmetikkedja.
  • Reklam för ljusterapi med hörna och några ljuslampor för reklam för att gå till en speciell stresscoach med extra bra pris som använder sig av ljusterapi bland annat.

Funkar – funkar inte!

Dessa fina fiffiga tips funkar kanske för välbefinnandet i stort som avkoppling men tro mig att klämma sig ur stressen funkar inte. Jag blir nästan lite förbaskad över att stress som har flera sjukdomar på sitt register har blivit en del av hälsa och friskvårdsindustrin. Hälsa och friskvård är viktigt för våra liv och vårt välbefinnande. Där görs det stora pengar men när industrin använder sig av stress och psykisk ohälsa som säljargument blir jag surtant. Det känns som stressrelaterade sjukdomar har blivit en marknad för pengarkåta personer. Inte nog med att det säljs produkter för att undvika eller blir frisk från stress nu kan nästan vem som helst köpa sig en utbildning på privata skolor till att bli stresscoacher och så vidare. Stopp ni driver med alla som är sjuka i stressrelaterade sjukdomar!!!

5f

Tänkvärda ord på vägen.

Mitt teammöte var omvälvande på många sätt. Där fick jag stanna upp och se på mig själv och mitt liv utifrån vilket ledde till både det ena och andra. Nu väntar andas och fokus på mig för att lugna ner mitt rusande JAG.

Kramis ♥

 

 

17 thoughts on “Klämma ur sig stressen.

Add yours

  1. Hej Kamilla!
    Åh vad jag känner igen det du skriver om det här med stressreklam, snacka om att stressa upp folk ännu mera med all denna reklam om olika saker som ändå bara funkar för stunden.

  2. Håller helt med, men detta gäller så mycket mer än stress. Företag utnyttjar människors svårigheter, missbruk osv bara för att tjäna pengar. Avskyvärt tycker jag! Hoppas du kryar på dig snart!

  3. Jag tolkar det som att det ”bara är att klämma ur” sig stressen så mår man bra sen men hur lätt är det egentligen. Stressade människor är ju det av en anledning och då måste man väl ändå gå till problemet för att få ur sig det, inte bara klämma ur. Hehe.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: