Förste semmeltestaren i farten.

Halloj.

Idag efter rehab åkte jag över till Söder för att besöka min postbox igen. Att använda mig av postbox med en digitalfunktion är sjukt bra. All post förutom paket kommer till boxen som Stockholm Brevboxar sedan scannar in till min digitala brevlåda. Hur smidigt som helst. Därefter blev det en iskall promenad längs Söders gator tills jag frös för mycket om hakan och smet in på Wallins Bageri. Wallins på Ringvägen som jag gick förbi dagligen och ofta köpte både bröd och godsaker  ifrån när vi bodde i krokarna.

15b

Förste semmeltestaren i farten.

Det var så skönt att smita in i värmen inne på Wallins Bageri och värma mig en stund. En kopp kaffe och en semla fick det bli. Nu när jag smakat på så många bageriers semlor fanns det inget annat att välja på för min del. Att jag inte anmält mig som semmel testare i år är konstigt för jag hade gjort ett super bra jobb på den fronten.

15c15a

Ställningen hittills i år:

  1. Systrarna Andersson på Karlbergsgatan är överlägset etta. Fantastisk god mandelmassa och lagom med grädde.
  2. Gunnarsson Konditori på Götgatan ligger tvåa. En riktigt god semla.
  3. Wallins Bageri på Ringvägen. Lagom stor men lite för grynig mandelmassa.
  4. Spaaks Konditori i Tumba Centrum gör väldigt goda semlor men har en bit kvar mot toppen.

Har ni några tips på ställen som serverar goda semlor – tipsa mig.

Kramis.

 

 

 

 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: