Vad är skillnaden mellan mål och löften?

God Fortsättning.

Hej och God Fortsättning på er alla fin fina. Nu är det då äntligen 2018. Jag ser fram emot 2018 med en tro och ett hopp om ett bra år för mig. Jag har svårt för det här med löften som ska av läggas och nästan aldrig hålls. Min melodi är att sätta upp små egna mål som jag enklare kan klara av och ta mig över.

233025b0da4f3f6395dbea1d8a81bf2f--blank-page-book

Vad är skillnaden mellan mål och löften?

Man brukar säga att tiden gör att saker och ting förändras. Så sant men ibland och oftast behöver man själv hjälpa till och tänka förändring. För mig är löfte något som jag lovar att göra medan ett mål är något som jag strävar efter att klara av. Oj oj oj vad jag lät som en lärare nu som pratar om att sträva efter och att uppnå. Inte så konstigt – jag är ju faktiskt lärare även om det var några månader sedan nu jag stod upp som lärare på grund av min sjukskrivning.

Jag vill inte lova bara för att jag vet att ett löfte ofta är satt för högt och ibland kan kännas alldeles för svårt att hålla. Just därför väljer jag att sätta upp mål för mig under årets tre första månader. På så sätt kan jag utvärdera och se hur jag nått målen och därefter sätta nya mål för mig.

banner1

Mina tre första mål 2018.

Våga förändra – Jag måste våga förändra mitt liv och min egen sanning. Att byta ut och bort det som gör att jag inte mår bra och att jag känner både skam och som ger mig skuldkänslor. Jag är en fegis som är rädd för att misslyckas därför har jag försökt förändra dåliga vanor vilket har varit dömt att misslyckas. Att vara en kontrollmänniska har gjort att jag haft svårt att inte veta vad som ska hända och vad nästa dag erbjuder. Jag har helt enkelt bromsat mig själv bara för att jag inte vågat förändra eller vara ärlig mot min egen sanning. ”Varje dag är en ny början”.

Försöka leva hälsosammare – drömmen vore att bli ett träningsfreak som hängde på både gym och sprang runt längs gatorna. Den drömmen går inte hand i hand med min sanning om vem jag är just nu men jag ska försöka börja vara aktiv i rörelse 30 minuter varje dag. Värna om min sömn som jag verkligen behöver för att fungera om dagarna. Äta bra mat och inte fuska med en chokladbit istället för att äta lunch.

Leva livet – i min takt. Leva livet på mitt sätt som passar mig här och nu. Visst drömmer jag stort om resor och äventyr jorden runt, blir framgångsrik och leva exklusivt liv som Isabella Löwengrip men det är inte jag. Inte varken idag eller imorgon utan jag är jag och måste leva mitt liv i min takt på mitt sätt. Det jag menar är att jag vill leva och upptäcka nya erfarenheter och kunskaper utifrån vad och vem jag är just nu. Allt förändras, vi och hela livet är föränderligt. ”Om man inte tycker om eller tröttnat på vägen vi går på – hoppa då av och trampa upp en ny väg” . Livet är helt enkelt för kort för att vänta och se vad som händer. Om ni som jag är födda med spring i benen och nyfiken i en strut syndromet – prova då på nya vägar som kan låta er springa och vara nyfikna på livet.

banner1

Det var mina mål för 2018 års tre första månader. Jag ger som sagt inga löften om vad jag ska uppnå eller utföra fram till sista mars utan har valt att ha mål att sträva efter på så sätt vågar jag misslyckas och kanske försöka igen. Det måste vara tanken som räknas – att vilja ska en förändring som ska leda till ett friskare, hälsosammare och gladare Kamilla.

30d

Så nu startar jag mitt 2018 med en förhoppning om ett toppen år.

Puss & Kram.

 

 

 

5 thoughts on “Vad är skillnaden mellan mål och löften?

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: