My one little word 2018.

Hej.

När jag satt häromdagen och läste igenom min blogglista och hamnade hos By Little Nea fick jag nyss om ”My one little word ”. Det handlar om att finna ett ord som ska vägleda en genom hela året.

Frid  – ordet som jag kommer välja.

Varför just ordet frid som ledord? Därför att jag önskar mig att få känna frid i mitt liv på alla plan. Ordet frid betyder lugn, ro, stillhet, harmoni och frihet. Jag är ute efter att få ett själsligt lugn i kroppen där jag kan andas frisk luft igen. 2018 ska bli mitt år där mitt liv ska bli hälsosamt både fysiskt och psykiskt. Tänk om jag kunde få både säga och känna att min tid är kommen nu. Wao vad det hade varit underbart.

29ww

Ibland känns det just nu som jag har mitt liv i ett fängelse med flera murar som jag måste över innan jag kan känna den frid som jag saknar igen. Frid handlar om att våga ta kontrollen och släppa fram de sanningar som döljs i det inre. Våga och acceptera läget är så förbaskat svårt. Vem vill förlora liksom? Så jag erkänner mig som fegis för jag inte har vågat heja och stödja mig själv ännu. En riktig lite fegis alltså. Undrar varför vi människor ofta är så fega i olika sammanhang. Kan det bero på att vi egentligen är rädda för det okända och främmande? Vi vill ofta hålla någon i handen när det blåser fast vi vet att man är modigare om man står själv och vågar gå emot vinden som blåser.

Just därför…

Precis så just därför väljer jag frid  som  ”My one little word ” 2018.

29qq

puss2

Kramis.

 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: