Julmarknad i Gamla Stan.

Hej Hopp.

Pinsamt värre med min stavning idag så ni får ha överseende om jag skulle publicera något tokigt felstaveri. Galet svårt att skriva Gamla Stan för mig idag, tredje gången gillt fixade jag stan. Stan blev både satan och santan. Tokerier.

Julmarknad i Gamla Stan.

Efter rehab idag tog jag en promis ner mot Strandvägen och ner i Kungsan där en av mina favoriter Staffan Hellstrand spelade på stora scenen. ”Lilla fågel blå” sjöng han så fint för oss alla som lyssnade. Jag gick vidare bort mot Gamla Stan och Stortorgets traditionella julmarknad. Vissa saker är ett måste för mig vid jul såsom NK´s skyltfönster, Hovstallets julmarknad, Gamla Stans julmarknad och julbord bara för att det oftast är såå himla mysigt.

Oftast har jag besökt julmarknaden tidigare år i kvällsmörker men inte i år inte. I år blev det i dagsljus med fullt av barn och ungdomar som besökte julmarknaden med sina klasser. Måste bara säga att det var rätt mysigt att hänga på Stortorget en stund med min varma glögg och speja på människor och försöka känna in alla historier som utspelats sig i underbara Gamla Stan. Vilken kulturskatt Sverige har i Gamla Stan. Framför allt spännande att stadsdelen fortfarande lever och frodas trots all turism som strömmar genom alla gränderna. Jag är så glad att jag för 25 år sedan tog beslutet att bosätta mig i älskade Stockholm.

 

19a19ii19oo19uu

Mårten Trotzigs Gränd.

Mårten Trotzigs Gränd är Stockholms smalaste gränd. Gränden är bara 90 centimeter bred på sitt smalaste ställe. Namnet har gränden fått efter en tysk köpman, Mårten Traubtzich.  Gränden är idag den enda bevarade smala trappgränden i Gamla Stan. Gränden är namngiven efter Mårten Trotzig som var en köpman i Stockholm på slutet av 1500-talet och början av 1600-talet. Han blev med tiden en av de rikaste innevånarna i staden. Wao sådan magi – Mee Like♥.

 

19tt

Här i Gamla Stan känns det lite som om tid och rum ibland har stannat.

19rr

Ha en toppen kväll.

Kramis.

One thought on “Julmarknad i Gamla Stan.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: