Lucka nummer 11: ”En Lucia jag minns”

Hej.

En Lucia jag minns. Självklart minns jag när jag blev skolans Lucia i årskurs 5. Levande ljus i håret och lussande två gånger för hela skolan. Det var stort på många sätt. Visst var jag stolt och kände mig fin men samtidigt fanns den berömda avundsjukan där i bakgrunden tillsammans med allt skitsnack. För det var min hemort mästare på – Suck. Jag brukar inte prata om hur det var att växa upp i min hemstad. I sanningens namn var det dubbelt ena stunden underbart och den andra hemskt med både avundsjuka, utfrysning och mobbing. För i lilla Nybro fick ingen sticka ut och ha röda stövlar när alla andra hade svarta av samma märke.

Oj… vad säger hon tänker nog några nu men så var det. När jag blev vald till Lucia blev jag en av de fem tjejer från min klass som blev utvalda på grund av att jag kunde sjunga. Stort för mig och säkerligen en katastrof för de som hade planerat att de skulle vara Lucia och redan samlat in röster  från personer som skulle rösta på dem. Sorry men ni gick steget före. Lucia skulle kunna sjunga och de nominerade valdes ut av musikläraren som fick besök av arga flickor som inte blev utvalda. Av oss fem i varje klass var vår lärare smart och drog lott vem som skulle representera klass 5A – det blev jag. Jippi….jag vann omröstning av oss tre tjejer från de olika klasser att bli Lucia.

  • Jag blev vald.
  • Jag tog ingen skit.
  • Jag var så värd min utmärkelse – min solosång var så fin.

lucia

 

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla vi bloggare en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att ni läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning (och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern.) Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december så att ni kan lägga tid på att baka julgodis och dricka glögg med vännerna i lugn och ro. Smart va?

Detta är en del av Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika temarubriker. Vill du också vara med? Kika här!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: