Sträck ut en hand – till någon som behöver den.

Hej.

Jag läste om en så fin gest, där medmänniskor knyter fast halsdukar som de inte använder längre på lyktstolpar. Varför? För att det är vackert och lyser upp i mörkret? Nej, det handlar om något helt annat, att sträcka ut en hand till dem som behöver det mest. För alla människor som inte har ett varmt hem att gå till. Många hemlösa människor  tvingas tillbringa kalla dagar och nätter i minusgrader utomhus – det är både ovärdigt och farligt. Just därför skänker vänliga människor halsdukar de inte längre använder till någon som behöver halsduken mera. Trenden är stor i USA där halsdukar ska synas lite överallt.

hals2

 

halsduk1
Bildkälla: The Shelby Star/Facebook

Till dotterns paketkalender följde även en lite ask med en god gärning som hon skulle försöka utföra varje dag. Först ut var just att knyta fast en halsduk till någon som behöver den mera än vad hon gör. Tilda hängde på och valde ut en gammal halsduk. Hon skrev även en liten hälsning och satte fast en reflex så den som använder halsduken syns i mörkret.

hals3

” Svårare än så här behöver det inte vara att sträcka ut en hand och sprida lite julkänsla”.

Skänk en slant och stöd Stockholms Stadsmission i arbetet med att göra Stockholm mindre ensamt.

index

Vilken fin och god gärning du gjorde igår älskade lilla dotter ♥.

Kram Kram.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: