”Ett barndomsminne jag vill dela med mig av”

Hej Hej.

Dags för lucka nummer 2 i Kajssons Julkalender”Ett barndomsminne jag vill dela med mig av”

Mitt minne.

Jag växte upp i Småland med min syster Cicci som är året yngre än jag. Våra föräldrar var heta på gröten då det är ganska precis 18 månader mellan oss. Med mig född i februari och syster i augusti fick vi gå i i skolan i klassen under eller över beroende på vems sidan man vill se oss. Visst hade vi roligt av varandra när vi  växte upp. Jag var den drivande och den gåpåiga, så är det nog även idag att jag har mest spring i benen medan syster är den lugnare.

kajsson2

Jag var inte så snäll alla gånger.

Vi växte upp som små prinsessor med en mamma som klädde oss som tvillingar och två farbröder som öste presenter och klappar över oss hela tiden. Vi hade alltid  finast dockvagnar, cyklar, dockor, pulkor och så vidare. Det var ju bara så att så fort jag fick fel färg eller smutsade ner mina prylar skulle jag byta med syster och övertygade henne om både det ena och andra hela tiden.

Minns särskilt den våren vi fick de nyaste docksittvagnarna från Emmaljunga. Jag fick grön och Cicci röd. Självklart så smutsade jag ner lädret på ena insidan och bestämde mig för att byta till mig den röda vagnen som var Cicci´s och dessutom hel och ren. Vi körde ofta omkring på kaniner i vagnarna när vi var hos morfar. Kaninerna hoppade nästan alltid ur när Cicci  körde. Så jag valde att köra på den linjen att kaninerna inte vill åka i en röd vagn för de älskade nytt gräs precis som min vagn. Dum eller snäll som Cicci var gick hon med på byte. Jag fick den röda vagnen och hon den gröna. Tror ni att våra kanin promisar gick bättre? Tyvärr inte kaninerna hoppade ur Cicci´s vagn även när hon körde grön vagn. Jag var stolt som en tupp och skröt om att jag var en så fantastisk kaninskötare. Glädjen bestod ända tills kaninerna i min vagn bajsade och kissade på den fina filten jag bäddat i vagnen till de små liven. Då bröt det ut ett rama skrik som hörde långa vägar bort. Jag blev  helt galen och kastade filten och tvingade min kära syster att byta tillbaka vagnarna igen. Från den dagen åkte det inga kaniner mer i mina vagnar.

Sorry Cicci ♥. Hoppas du glömt och förlåtit vagnincidenten.

Kramis.

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla vi bloggare en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att ni läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning (och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern.) Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december så att ni kan lägga tid på att baka julgodis och dricka glögg med vännerna i lugn och ro. Smart va?

Detta är en del av Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika temarubriker. Vill du också vara med? Kika här!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: