Sann mot mig själv.

Hej.

När jag fick besked om att jag skulle få komma med på Brageé klinikens utmattningsprogram med start nu i december var jag tveksam till att vara sjukskriven 100% innan starten. Både min läkare på vårdcentralen och Brageé kliniken talade för att vara hemma och försöka landa i mig själv för att vara redo för rehab och landa i min sjukdom. Jag var tveksam för jag tycker verkligen om mitt arbete.

Vilket blev påtagligt idag när jag åkte pendeln mot stan. På tåget satt en av mina elever. Jag vet att du såg mig och jag dig. Både du och jag vet att du har lektioner idag så nog blev det lite pinsamt. Jag sa ingenting då hen inte vågade möta min blick. Plötsligt kom jag på mig att inte vara långt ifrån tårarna. Jisses vad jag saknade alla elever och kollegor. Just denna eleven ligger varmt i mitt hjärta då vi har haft mycket hen och jag. Hua Hua!!

Att vara sann mot mig själv.

Att vara sann, erkänna, acceptera läget och situationen har varit och är det som jag tyckt varit svårast. Jag behöver tid för att komma igen inte komma tillbaka som så många utan kunskap säger. Tillbaka kommer jag aldrig gå. Jag har precis startat min livsförändring där jag har den viktigaste platsen. För utan MIG kommer jag inte fungera eller förändra mitt sätt att leva och tänka. Det är svårt för mig att kliva ur mitt skal och se på mig med nya ögon men jag är på G, vilket känns både läskigt och befriande på samma gång.

Min stund på jorden – just idag.

Jag tror att jag hittat en behandling som jag trivs med och verkar må bra av nämligen Ljusterapin. Den timmen då jag sitter ensam i rummet med en kopp grönt thé är magisk. Ingen telefon och inga andra ljud utan bara jag och mig själv. Den timmen tänker jag inte lösa några världsliga problem utan jag bara är jag och mig själv. Att rikta min uppmärksamhet inåt och att lyssna på  min kropp och mina egna känslor. Helt enkelt vara medvetet närvarande i mig själv. Jag gör i stort sett ingenting vilket är bästa återhämtningen när det handlar om att tanka ny energi.

22a22b

okej

Kramis.

 

2 thoughts on “Sann mot mig själv.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: