Ljusterapi på Balanscenter.

Hej.

Jag var med om något som var helt nytt för mig idag nämligen Ljusterapi Balanscenter. Återigen en upplevelse via Lets deal som jag är ett stort fans av.  Ljusterapi handlar främst om att få mera energi och ork under vinterhalvåret när vi här uppe i Norden har så få  soltimmar. Faktum är att många svenskar känner sig negativt påverkade av våra mörka dagar. När vi utsätts för ljus får kroppen signaler om att vara vaken. Genom att ”ljusa”  oss under den mörkare tiden, i rätt sorts ljus och ljusstyrka, kan vi ställa om vår centrala klocka.

Ljusterapi på Balanscenter.

9b9c

När man kommer till Ljusrummet tar man på sig en vit rock och därefter startar ett 45 minuters program. Det är viktigt att ögonen är öppna så att de kan ta emot ljuset. Ljusrummet finns i ett gammalt K – märkt hus på Södermalm från 1760 högst upp i huset. Rummet har vita väggar flera fönster och vita möbler. I rummet finns vilstolar och bord och stolar för dem som vill arbeta eller studera under behandlingen. Grönt the serveras under behandlingen i fina koppar för de som önskar.

9g9d

Taket är täckt med över 8000 leddioder. Dessa lampor liknar det dagsljus som vi saknar under vinterhalvåret. För att aktivera det viktiga vitaminet D som finns i kroppen behöver vi även minst 20 minuters dagsljus dvs. solljus som ska bestråla huden.

9e

Nå Kamilla – Hur var det på Ljusterapin?

Först och främst så var jag nog egentligen alldeles för trött för att riktigt ta emot någon behandling alls. I natt sov jag återigen inte alls bra. Känns som jag sover sämre och sämre igen tyvärr. Balanscenter håller till i ett fantastiskt hus. Det är alltid lite speciellt med hus som är så gamla som detta från 1760 – talet. När jag kom hade jag sådan tur att jag fick ljusrummet för mig själv vilket var skönt. Annars så finns det plats för runt 20 personer samtidigt men jag hade tur jag att det bara jag som ville komma samma tid som mig.

Det var framför allt lugnt och skönt en stund för återhämtning och ro vilket jag behövdes som mest idag. Efter behandlingen gick jag runt en stund på Söder och bara andades livet. Nöjd att jag gav mig själv ljus och energi en dag som denna. Visst kommer jag tillbaka redan på tisdag nästa vecka för att vara exakt.

9f

Kram Kram.

One thought on “Ljusterapi på Balanscenter.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: