Fyllt på med både ljus och thé.

Hej Hopp.

Det är något speciellt med regn och mig. Så har det varit sedan jag var liten. Jag blir så drömsk och längtansfull. En känsla av nu jäklar ska jag…. När jag var barn kunde det vara allt ifrån att klara nya övningar på gympan, till att få alla rätt på provet eller rent av måla om skrivbordet. Minns att jag cyklade iväg någon gång på mellanstadiet till färgbutiken och köpte färg till diverse möbler på rummet.

När killarna var små och Robert var iväg på jobb och regnet stod i backen hela dagen kunde jag sätta igång och lägga nytt golv på lilla toaletten med allt var det innebar. En annan sväng när R var på  turné och killarna var sjuka rev jag allt kakel i köket ena kvällen för att nästa köra fuktspärr och sedan kakla om köket. Jäklar vad snyggt kök vi hade i Vårberg. När vi flyttade därifrån till huset och visade vår lägenhet var alla på visningen så betagna och tyckte om köket.

Nu jäklar känslan kom även idag. Nu ska jag allt bli frisk och lyckas må bäst igen. Nu ska jag bli modig igen. Nu sprudlar kreativiteten precis som alltid med mig regniga dagar. Det är som om jag verkligen sätter fart de regniga dagarna och är så mycket klokare på något konstig sätt.

Fyllt på med både ljus och thé.

Dagens för mig – mot Ikea och Kungens Kurva. Födelsepresenter till Tilda behövdes börjas att kika på. Ljusförrådet gapade tomt redan i söndags och thé till alla mysiga kvällar behövdes införskaffas nytt gott.

Thé köpte jag inne på Kahls kaffe i Kungens Kurvas köpcenter. En liten mysig kaffebutik som även säljer thé, choklad, marmelad och tillbehör till kaffe och thé. Vill man så kan man även köpa en kaffe och ta med eller stanna kvar i den lugna butiken och dricka. Det är alltid svårt att välja thé sort. Jag brukar stoppa min näsa i flera burkar innan jag bestämmer mig. Höstglöd var en given sort bara på det fina och passande namnet. Gott doftade det i alla fall. Hoppas att det smakar lika gott som det lät. Bara för barnens skull köpte jag med en sort med jordgubb vilket de gillar mest.

25a

25g

25b

Ljuspåfyllning, det gäller att passa på när jag ändå var på Ikea. Visst är det roligt med lite finare ljus också men som att jag är en ljusnörd och det går åt ganska många ljus här om kvällarna så måste jag vara lite smart. Hellre många ljus än ett dyrt, så tänker jag.

25e

Mötte julen.

Jag mötte inte Lassie utan jag mötte julen igen. Det börjar nästan bli en tradition att möta julen på Ikea i samband med att jag fyller på ljusförrådet. Oftast brukar jag bli lite anti och tycka att det är på tok för tidigt men inte alls i dag. Jag tyckte det var så charmigt att jag köpte med pepparkakor hem för att mysa lite extra ikväll. I år ska jag njuta och mysa så mycket som jag bara kan när det nalkas advent, glöggtider och jul. Fick lite längtan efter julmarknaden på Hovstallet som Tilda och jag besökte ifjol.

25c

25f

Dags att gå ut och hoppa i vattenpölarna en stund som jag lovade mig själv idag.

Hörs och ses.

Kramis.

One thought on “Fyllt på med både ljus och thé.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: