I köket med Mig.

Hej Hopp.

Attans vilken feeling jag fick idag. Jag får skylla på Nyhetsmorgon kocken Catarina König som lagade mat som såg så himla god ut. Eller skylla blir ju fel, tacka för inspirationen får jag ju göra för när Mellan och Liten var iväg på träningar satte jag igång i köket. Jag skulle laga det som kocken gjorde. Smidigt som bara den när alla recepten finns på Köket.se. Äppelpizza med salt kolasås och Italienska köttbullar i hemgjord tomatsås med pasta fick det bli.

I köket med Mig.

Så sjukt roligt att fixa och dona i köket när det inte alls fanns någon tid eller stress. Bara jag mina recept och rätter som skulle lagas. Nästan så jag glömt bort att jag faktiskt egentligen tycker jättemycket om att baka och laga mat. Tyvärr så har den biten fått stryka på foten när min tid varit så pressad.

Hemsk bild egentligen – osminkad men så glad för det var såå roligt.

Äppelpizza med salt kolasås och vaniljglass.

I receptet stod det färdigköpt smördeg vilket vi såklart inte hade hemma. Så det var bara att göra min egen vilket jag aldrig gjort förut. Tänka sig att jag lyckades. Bästa med det receptet var att halva degen kunde jag spara så den hamnade i frysen. Det var inte så svårt däremot så tog det sin lilla tid då degen vill vila i omgångar. Här hittar ni receptet jag gjorde efter.


Nästa problem kom när kolasåsen skulle kokas. Vi hade ingen visp eller mellangrädde hemma. Så jag testade att använda mig av matlagningsgrädde vilket jag fick dubbla budskap om när jag googlade. Men för er som undrar funkar det minst lika bra kanske behöver ni koka såsen lite längre.Pizzan var sjukt god och det var så gott med lite salt i kolasåsen. Här hittar ni receptet.

Bild lånad av Köket.se.

Italienska köttbullar i tomatsås med pasta.

Galet god pastarätt som smakade Italien på riktigt. Köttbullarna går även göra på bara nötfärs vilket jag gjorde och vi tyckte inte alls att de var torra snarare tvärtom.

Här hittar ni som vill laga goda större köttbullar receptet.

Bild lånad av Köket.se.

Well well nu tänker jag lägga mig på soffan bredvid dottern som kikar på Harry Potter. 

Ha det bäst.
Vi hörs.
Kramis.

5 thoughts on “I köket med Mig.

Add yours

  1. Men åh så härligt med tid i köket och gud vad gott det låter! 😀 Så fin bild på dig och fantastiskt kul när man hittar tillbaka till något sånt där som gör en extra glad! 🙂 Ha en fortsatt fin helg och hoppas kopparna landar hos dig på måndag och att du blir nöjd med din beställning! 😀 Kram

Kommentera

Up ↑

%d