Mitt bästa jag just nu.

Hej.

Jag är piggare nu efter min förkylning förra veckan och det är skönt. Fast ska jag vara ärlig så mår jag nog inte riktigt bra. Min inre stress från flera håll håller på att bubbla över inom mig. Jag vet för jag har varit där i stressträsket förr. Träffade härom dagen bland annat en psykoterapeut som pratade lugnt och fint om och med mig.  Oj oj oj så mycket sant hon sa till mig. För någon dag sedan läste jag ett inlägg som en av mina bloggvänner skrivit om sin enorma trötthet och att även hon skrivit flera inlägg som aldrig blivit publicerade. Gissa om det inlägget träffade mig mitt i prick. Här ibland mina inlägg på bloggen finns också några inlägg som ännu inte publicerats bara för att de känns i hjärtat och handlar om mig.

Två val.

Antingen så lägger jag mig ner och drar täcket över huvudet och slutar kämpa för det som jag tror på, det som är jag. Eller så tar jag på mig min riddarutrustning och börja kriga för mig själv för att jag ska vinna tillbaka mig och den pigga glada jag igen. Det finns alltid två val, två vägar, två sanningar de goda och de onda. Jag måste sluta lyssna på de onda och ändra min inställning till att – JAG VINNER!!!

Livet är fullt av möjligheter.

Jag måste bara ta möjligheterna, se dem och följa dem istället för att lyssna och se på allt tråkigt.  Liven snurrar på så fort att vi inte hinner stanna upp och leva. Många bär på så många orosmoment i sina liv att de inte orkar eller kan se livet som pågår just nu framför våra ögon. Livet är fullt av möjligheter bara vi vågar se dem, bara vi vågar ta dem, bara vi vågar.

Livet kan vara skrämmande och ofantligt läskigt. Läskigt för att vi inte vågar möta eller ta tag de hinder och svårigheter som vi möter. I en värld som så ofta handlar om bekräftelse, berömmelse och att lyckas finns det knappt inte plats för att inte leva det perfekta livet. Vad är det perfekta? Finns det egentligen något eller någon som är perfekt? Vad betyder egentligen perfekt? När jag slog i ordlexikon på perfekt kom ord som fulländad, fullkomlig, utomordentlig och felfri upp. Hallo…vem eller vilket klarar denna definition? Ingen och definitivt inte jag så från och med nu tänker jag inte använda det ordet mera för det ordet kan inte finnas om inte någon eller något kan leva upp till det. ”Jag skapar mig själv genom mina tankar”. Just därför är jag bara Mitt bästa jag just nu.

Mitt bästa jag just nu.

Jag ska lära mig njuta och vara ödmjuk inför mig själv och mitt lilla liv. Leva och unna mig de småstunderna i livet så som en stund vid datorn med en bra ljudbok och god choklad till kaffet. En egen stund på jorden varje dag.

 Kramis.

 

One thought on “Mitt bästa jag just nu.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: