Ett glas blått.

Goodmorning Sunshine.

Här skiner solen och fåglarna kvittrar utanför fönstret – Ljuvligt. Helt perfekt för en dag i  trädgården. Ska bara mumsa klart min frukost och åka mot ICA och handla hem lite av det viktigaste.

Ett glas blått.

Minns ni att en av mina bloggvänner testade knallblått vin och jag blev sugen och köpte hem lika som Linda. Igår kväll blev det testning för min del. Blått vin ska tydligen vara årets stora succé.

Vinet heter Marques de Alcantara består av chardonnay-druvor och har Spanien som ursprungsland. Den blå färgen tillsätts efter jäsningsprocessen och är helt naturlig då den finns i vindruvornas skal. Just den blåa färgen ger stundtals en känsla av spolarvätska eller något i den stilen.Vinet ska vara torrt med smaker av citrus och tropisk frukt och rekommenderas att drickas kallt som sällskapsdryck.  Här gjorde jag fel och drack vinet i rumstemperatur. På informationsettiketten står att vinet ska ha smak av persika och vingummi. Företaget även lanserat en cavaversion av det blå vinet, som ännu inte har kommit hit.

Mitt omdöme.
Vinet ska nog drickas som sällskapsvin en varm sommardag i solen för jag tycker smaken känns mer åt det vita friska hållet. Smaken är frisk lite bubblig och får okej av mig. Däremot så tror jag att vinet behöver längre tid på sig a slå igenom i Sverige, landet där de flesta är lite försiktigare. Tror att många med mig kommer att tänka på spolarvätska vid första anblicken men ni kan glömma spolarvätska för visst smakar det sommarvin alltid.
Minus tycker jag är korken som även den är knallblå i gummi. Vinet hade nog fått en annan status om korken varit av kork. 
Vinet får 3 hjärtan av 5 utav mig 💗💗💗
Nu sätter vi igång söndagen.
Tjohej.
Kramis.

One thought on “Ett glas blått.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: