Växthuset växer fram.

Hej

Vilken dag jag haft hittills. Så underbar på alla sätt och vis. Just nu satt jag med en kaffe och muffins och datorn i knäet. Har precis opererat ut en sticka i foten på mig. Det är sånt som händer när man är torpartant som gräver och sliter i jorden på alla fyra. Två dagar i rad har tårna varit svarta av all jord som jag kryper omkring och gräver, sliter och planterar i. Svar till alla som undrar: Det går hur bra som helst att vara grävmaskin i jorden med mina naglar. Ett tips kan vara att använda sig av trädgårdshandskar men det gör nog även de som har normal längd på sina naglar.

Växthuset växer fram.

Yes äntligen börjar jag kunna se hur allt kommer bli i växthuset. Rabatten inne i växthuset är uppgrävd och planterad i. Det fick bli fänrikshjärtan, vita liljor och dahlia. Hoppas nu bara att jag köpte vita fänrikshjärtan, blev osäker nu när jag ska skriva om dem men det måste jag gjort för jag tycker bara om de vita.

Just nu står det en gammal pall med en filt över, tanken är att där ska det stå en liten skön stol som jag kan sitta och dricka vin och läsa i medan regnet smattrar på taket. Tomaterna som Tilda och jag drivit upp fick flytta in i några krukor efter som de är busktomater. Olivträdet fick flytta in så vi kan se om det överlevt vintern. Ett citronträd är något som jag verkligen skulle vilja ha där inne.

Visst är fatet fint. Köpte det för 20 kr på rean i vintras och lite annat smått och gott som också är tänkt till växthuset.
 

Jag tänker mig någon marktäckande perenn som ska vara riktigt härligt grön. Tycker om mötena mellan de olika områdena. Lite hav möter land känslan är den jag vill uppnå och som jag redan nu  kan se i min skalle.


Så himla roligt med trädgård.
Kramis.

One thought on “Växthuset växer fram.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: