Slajmtime med Tilda.

Halloj.

Tilda och hennes kompisar har snöat in på att göra slajm eller geggig lera. Tjejernas slajm ska enligt dem göras med både en massa lim i och bikarbonat men vad jag vet har de svårt att få till det. Så idag kunde Tilda äntligen lyssna på sin mamma som till och med är Ateljerista och har gjort slajm och leror många många gånger utan lim.

Slajmtime.

Hur kul som helst och helt ofarligt. Kladdigt JA men ganska skönt.


SLIME
 
2,5 msk potatismjöl
3 dl vatten
Några droppar olja

Vispa ut mjölet i det kalla vattnet. Koka sedan röran tills det tjocknar. Rör i några droppar olja för smidighetens skull och låt massan svalna. Det ska bli riktigt tjockt och kletigt. Blanda sedan lite karamellfärg i ca en halv dl varmt vatten.  Har du inte karamellfärg kan du färga vattnet med vattenfärg innan det kokar upp. Vispa allt du kan tills du fått riktigt slimigt och kletigt slime!

Nya leran doftar så gott.

Tilda köpte med sig nya spännande leror när vi var på shoppingturen idag. Leran doftar så gott och är underbar att jobba med. Denna leran var helt ny för mig så därför så kul. Silk Clay heter denna nya leran.  Silk Clay är självhärdande, smidig och mjuk lättvikts modellera, som bevarar en skumaktig konsistens efter torkning. Kan målas med nästan alla sorters färg. Man kan prova att blanda sina egna färger med Silk Clay. Självklart så fick youtube och nätet vara med och inspirera oss en stund.

 Vi hörs och ses imorgon.
Puss.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: