Vad betyder bokstäverna på gatubrunnarna?

Hej Svejs.

Sommarvädret fortsätter här i Stockholm och jag bara njuter. Förenade nytta med nöje idag. Var tvungen att hämta ut mera medicin till W som är så pollen allergisk som många andra är nu för tiden.
Samtidigt så ville jag få till en promis även idag nu när fötterna äntligen funkar igen för att röra på mig. Så det blev nytta med nöje.

På med lurarna.

På med lurarna och podd i öronen så gick jag ner till centrum och tillbaka. Helt underbart. Ska man vara duktig och röra på sig så får jag väl även tänka mat smart. Till lunch idag fick det bli en nyttig smoothie. Lyssnar ni på poddar? Idag lyssnade jag på Kicken och Niclas Wahlgren som många pratar om nu, helt ok men Wistam & Wahlgren får mina poäng om jag måste välja.

K brunnar?

Hur är det egentligen med K brunnarna? För de med tur i kärlek? Får man ett lyckligt förhållande om man pussas på en K brunn? Ska man tänka vackra tankar om sin käresta när man står på brunnen?

Mycket skrock har jag hört om dessa brunnar. K, A och V – vad betyder bokstäverna på gatubrunnarna? Enligt kuriren.nu ska:

K står för kärlek. K-brunnar ska vara bra att trampa på om man vill bli kär. Att gå på en A-brunn betyder avbruten kärlek. V betyder vänskap. Om man går på V-brunnar får man fler kompisar.

Fast så är det tyvärr inte på riktigt. De verkliga betydelserna är riktigt tråkiga. A betyder faktiskt avlopp. K står för kulvert. Ordet kulvert betyder underjordisk gång. K-brunnar är också avloppsbrunnar, men under dem finns stora gångar man kan gå ner i. V betyder helt enkelt vatten och i de brunnarna finns det dricksvatten.

Hur som helst tror jag att vi faktiskt få bestämma själva vad de olika brunnarna ska betyda. För mig har och kommer alltid K brunnarna signalera kärlek.

Vi hörs snart igen.

Puss.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: