Varmchoklad med kardemumma.

Foto: Copyright. All rights reserved.

Hej Hej.

Städade av lite extra i köket igår och torkade även av de kokböcker som stod allra längst fram och fått lite fettiga pärmar. T började bläddra i boken om choklad och på den vägen blev det. Varmchoklad på sommaren? Attans vilken hit det var måste jag säga. Varmchoklad på allra finaste och lyxigaste sättet – Me Like på denna!!! Jag älskar ju kardemumma också om ni inte redan kände till det. Kaffe ska helst ha stött kardemumma i sig tycker jag.

Varmchoklad med kardemumma.

img_2127

Kardemumma och choklad funkar hur bra som helst tillsammans.

Till två koppar behövs:

5 dl mjölk (3%)

Kardemumma efter smak

100 g riven mörk choklad

råsocker efter smak (går säkert lika bra med strösocker)

Topping:

Vispad grädde

riven mörkchoklad

Hetta upp mjölken. Tillsätt kardemumma och riven choklad och rör om. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt socker efter smak och låt dra i 10 min. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och hetta upp igen. Vill ni sila bort choklad som ev inte smält gör. Annars häll varma chokladen i koppen, toppa med vispgrädde och riven choklad.

img_2133img_2130img_2134

Vilken höjdare. Helt perfekt denna sommaren när vädret nu är som det är.

25g

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

24 thoughts on “Varmchoklad med kardemumma.

Add yours

 1. Men vad gott det måste jag testa! Förutom gillar inte så mycket kardemumma haha 🥰🤣 men bara att ta bort ju!❤️

 2. Så härligt och se att det faktiskt finns människor som gör RIKTIG varm choklad och inte håller på och fjantar sig med oboypulver. Jag som egentligen inte gillar choklad har börjat äta det lite under den här graviditeten så jag kanske ska slå till på en sådan där kopp ikväll! Hoppas dina sticklingar har kommit! Jag väntar med spänning!

 3. Min första tanke när jag såg bilden var att det där är ju en varm choklad ifrån espresso house eller något liknande men sen såg jag att ni själva gjort den! wow, alltså varför jobbar du inte på ett café?

 4. Åh, den varma choklad ska jag testa någon dag. Låter så som jag vill ha en varm choklad 😍varm choklad passar bra i den här kyliga sommaren

 5. Första tanken var ”men, gud vad konstigt att dricka varm choklad nu” .. men why not? Det är ju hur gott som helst så det blev jag också sugen på nu =)

 6. Alltså jag tycker att choklad är gott oavsett årstid, mums! Nu var det dock väldigt längesedan jag drack det så måste köpa hem snart. Eller kanske ännu bättre, prova detta magiska recept 🙂

 7. Det där lät ju farligt gott. Kardemumma är en toppenkrydda till mycket ❤ Ingefära te är en stor hit hos mig under regninga dagar ❤

 8. Men vad gott det både såg ut och lät…du har verkligen fått till bilder som gör att man nästan känner både doft och smak…måste prova detta någon gång

 9. Tycker inte det spelar någon roll om har varmchoklad på sommaren el vintern , gillar man det så gillar man det 😉

 10. Jag älskar kardemumma och har det gärna i allt från bullar till chiapuddingar men jag har aldrig testat det i varm choklad. Det låter verkligen underbart gott! Någon dag kanske jag testar. 🙂

 11. Detta lät ju verkligen supergott blev sugen på varmchoklad nu😍har dock ingen kardemumma hemma men det kanske fungerar ändå😁

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: