Kalkbrott och Stenugnsbageri – Dagens Gotlandspärlor.

Foto: Copyright. All rights reserved.

Halloj Halloj.

Vårt Gotlands Äventyr fortsätter. Idag flyttade vi vidare upp till Lärbro. Lite trist med vädret måste jag säga. Visst skiner solen men det har blåst på tok för mycket för min smak idag. Tilda och jag har satt ett motto för varje dag att vi ska samla på pärlor. Idag har vi med oss två pärlor så jag tänker att jag delar med mig av dem till er.

Rute Stenugnsbageri.

Så fort vi klev innanför entrén kom doften emot mig av de allra bästa kardemummabullarna som jag vet nämligen Fabriques. Mycket riktigt funkar mitt doftsinne alldeles utmärkt. Rute är nämligen ett systerbageri till Fabrique med samma ägare. På nordöstra Gotland, ligger Rute Stenugnsbageri – ett vänligt litet sommarbageri. Varje år, när Gotlandsfåren släpps ut på bete och varmare vindar sveper in, öppnas Rutes trädgård. På sommarkvällarna byter bageriet kostym och blir en pizzeria vilket kan ha sin egna lilla charm.

img_1906img_1905img_1896img_1897img_1898img_1903

Smöjen bjuder på både kalkbrott och stenstrand.

Smöjen sägs vara Gotlands allra bästa kalkbrott som man även kan bada i om man törs. På ena sidan finns kalkbrottet och på andra sidan finns en helt underbar stenig sandstrand nästan helt orörd kändes det som. Kalkbrottets omgivning är lite dramatisk  med stenbrott, kristallklart vatten, och gamla ruiner. Om du vågar kan du också simma in i ruinen. Jag läste även nu ikväll att man kan få sällskap av ädelfisk och kräftor när man simmar i kalkbrottet. Tokigaste är vägen till Smöjen som är dammigare än dammigast.

1f1e1d1b1c1a

♥ Puss & Kram ♥

 

19 thoughts on “Kalkbrott och Stenugnsbageri – Dagens Gotlandspärlor.

Add yours

  1. Åh dit vill jag åka. Nu fick jag ett ställe till på måste-se-listan på Gotland. Häftigt att man kan simma in i ruinen. Det vill jag göra.

 1. Åh så fint och mysigt det ser ut!😊 Blir supersugen på att åka till Gotland!! Synd att det blåser så mycket nu, men det måste vara gott att sitta och fika med såna goda nybakade bullar😊

 2. Så himla mysigt ! Och så fin bilder som alltid ! Låter helt underbart , detta ska jag verkligen besöka någon gång i mitt liv 😀 och bullarna såg ju alldeles för goda ut!

 3. Vad fint att ni samlar på er pärlor varje dag! Det är något jag ska ta med mig nu när vår semester närmar sig. Att hitta de där riktiga guldställena vart vi än är. Du lyckas förmedla känslan på Rute Stenugnsbageri helt exemplariskt tack vare text och bild och jag blir helt kär. Det ska jag spara i minnet! 🖤

 4. Vilket fin bageri som ni har hittat, lite häftigt att bagerit byter om och blir en pizzeria på kvällen. Häftigt att man kan simma in i kalkbrottet

 5. Vilka magiska bullar från bageriet. Kan tänka mig bullarna smakade gott också. Så fint där! Vill med dit 😁😁

 6. Ser ut som en dröm 😍 hetregud så fint!
  Njut njut njut!
  Hade viljat följt med haha!
  Ha En toppen dag 😘😍

 7. Men åh vad härligt ni verkar ha det! Och så mysigt bageri 😍 här aldrig varit på Gotland så kul med lite tips om man åker dit någon gång 😊

 8. Jag vill också vara med er på semstern, det ser tokmysigt ut, här är det kallt idag, samt ska bli imorrn också då vi ska till KOlmården men visst det är charmen med semester med. Så många fina bilder

 9. Så himla gott det är med kardemummabullar! Så vackert det verkar vara på Gotland. Jag måste dit någon gång!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: