Varför Därför och Annars???

Halloj.

Hör ni jag måste bara säga att jag haft en helt underbar dag på Söder idag mellan alla mina måsten. För visst handlar det om att leva och unna sig av livet för vem vet vad som kan hända imorgon. Tänker särskilt på alla människor som blev drabbade av terrordåden på Sri Lanka för några dagar sedan. Vem kan tänka att ena sekunden sitter man på hotell och äter en underbar frukost med sina nära och kära och hux flux så smäller det och delar av familjerna rycks plötsligt bara bort. Så hemskt vilket säkert har berört hela vår värld.

Så visst handlar det om att leva som om denna dagen kanske kan vara den sista. Det jag vill säga är att hur risigt man än mår, hur ont man än har så finns alltid hoppet och vi måste försöka sträva efter att se ljusglimtar och ta till vara på varje dag. Nu blev det lite djupt men ack så viktigt att tänka på. Men nu vänder jag och tänker berätta om vad jag hittade på mellan mina åtaganden idag.

Varför Därför och Annars???

Idag fick jag åka pendeltåget med R in till Södra där jag klev av. Han skulle vidare med tåg för att hämta vår nya bil och därefter upp mot Sälen på jobb. Jag gillar ju att vara inne en stund innan jag ska på något så även idag. Så jag köpte en latté och satte mig i solen och njöt av livet. Fabrique på Rosenlundsgatan ligger mig så varmt om hjärtat sedan jag jobbade på tvärgatan. Då hängde jag där var och varannan dag, så det guldkornet tänker jag behålla i mitt hjärta.

img_8360img_8350img_8352img_8358

När jag satt ute och drack mitt kaffe kom vespan eller moppen vad man nu säger. Om ni minns den som står parkerad nästan varje gång som jag går till eller från Capio. Vespan med den snyggaste instrumentpanelen. Wao vilken snygging som äger den!!! Jag vet nu vems den är och tro mig han var snyggare i verkligheten än i alla de filmer som han varit med i. Jag som mest träffar artister i samband med Roberts jobb men en skådis…och så just han. Jag blev nästan lite starstruck

img_8361

Lunch på parkbänk vid Mariatorget.

Efter att jag varit hos läkaren gick jag bort mot Mariatorget och klev in på ett ställe och köpte med mig lunch ut och satte mig i solen på en parkbänk som många med mig. Helt underbart att bara sitta där och andas en stund innan jag skulle tillbaka och träffa nästa person på Capio. Jag kan inte annat än att minnas och se kiosken på Mariatorget som min Willes kiosk. Om ni läste barnböckerna om Örnis bilar som vet ni att det en dag brinner på glasshyllan i kiosken så Örnis får rycka ut. William var helt såld i den boken när han var typ 4 år gammal. Likaså glasskiosken eller kiosken i ena hörnet vid Mariatorget. Varje gång vi handlade där frågade Wille om det fanns gammal glass sedan det brann….Sötnos han var och är vår William.

Bara för att jag satt och kikade mot Stikki Nikki…

Stikki Nikki gör handgjord & dagsfärsk gelato eller om man vill säga ekologisk glass. Glassen görs färsk varje dag och smakerna varierar vilt med säsongen och med Nikkis inspiration. För några år sedan var hela familjen på glassprovning just där och fick prova och äta så mycket glass att det nästan sprutade glass ur öronen på oss. Där och då blev jag helt kär i deras glass.

Sitter man och kikar mot dem och jag verkligen tycker om deras gelato så måste man ju om man är jag i alla fall gå in och köpa i alla fall en kula. Idag valde jag vegansk coconut vilken var lite åt sorbet hållet. Så himla god och frisk i smaken. Så himla tok nöjd satte jag mig en stund till på bänkarna och mumsade glass innan jag gick till nästa möte.

img_8368img_8369img_8370img_8373img_8375

Astrid Lindgren är och var en stor förebild för mig så jag hänvisar till henne idag.

24

evevning

♥ ♥ ♥

13 thoughts on “Varför Därför och Annars???

Add yours

  1. Mums för glass lät riktigt gott. Åh Astrid Lindgren är big en förebild för dom flesta tror ja hon va så bra ❤ lite nyfiken nu vem som äger vespan

 1. Klart man ska unna sig för man vet inte då det är över. Helt rätt inställning. Glass är ju så gott, skulle aldrig kunna sluta äta det 🙂

 2. åhh men mumms det är så himla gott med sorbet o glass .
  glass o varma dagar är så himla mysigt
  ja astri d va en bra förebild

 3. Ja fy, det blev att kolla facebook och se om alla släktingar checkat in sig som säkra och det var de. Det hände i närheten av dem så det var otäckt. Min morbror och hans son skulle åka från Sverige och ner, men avbokade för de tordes inte ❤
  Man får vara tacksam för det man har i livet ❤
  Glassen såg urgo ut, men hörru…nu måste du ju berätta vems vespan är, jag är ju så nyfiken så jag vet inte vad jag ska ta mig till.

 4. Usch man blir mörkrädd över att som sker just nu över allt.Tycker att du har helt rätt inställningar.Just nu är jag själv rädd över alla skogsbränder och har packat en väska för säkerhetsskäl .Wow att gå på glass prövning skulle jag med vilja göra.Vad är det för ny bil ni ska ha?

 5. Så härligt det ser ut, jag vill också vara med på din dag när du unnar dig och den där glassen ser ut som sockervadd nästan =D

 6. Det här med Sri Lanka och det som var på Nya Zeeland och alla andra platser i världen är något som jag tänker på väldigt mycket. Det är fruktansvärt att det finns sådan ondska. Man kramar om sina nära lite extra varje dag och tar vara på dagarna på ett helt annat sätt. Ta hand om dig <3

 7. Men Kamilla! Har du sagt A så får du säga B;). Vem är kändisen? Jag är så glass sugen, vill ha vaniljglass, maränger, strössel och chokladsås. Jag tror inte jag har smakat vegansk glass men det ska jag absolut göra i år.

 8. Vilken härlig dag du har haft! Och kaffekoppen såg riktigt god ut, att sitta och njuta av en kaffe i solen är ju så härligt 🙂

 9. Usch visste inte on det on Ari lanka jag mår så dåligt när jag läser nyheter om teeeordåd för det e så fruktansvärt . 🙁 du har helt rätt att man ska leva varje dag som om det vore de sista ❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: