Vikingaliv och Söndagshäng.

Hej.

Äntligen stod dottern på benen igen efter några dagars sjuka. Jag om någon behövde miljöombyte efter en vecka som mesta dels hållit till hemmavid. Tilda som också gillar att hitta på bus och framförallt som sin mor älskar allt som har med stan / Stockholm att göra. Så vi åkte in mot stan, först ut stod att åka Spårvagnen ut till djurgården och gå på utställningen Vikingaliv.

img_7955

Vikingaliv.

Vikingaliv får man ta del av deras liv och leverne. Utställningen är ganska liten tyckte jag faktiskt. Att prova en vikingahjälm var lite häftigt att gjort. Tung var den och man såg knappt ut genom stålet för ögat var inte direkt emot som med glasögon eller kikare typ.

img_7968

Vi åkte även en vikingafärd där vi fick lyssna på Ragnfrids saga och ta del av en vikingafamilj och deras livsöden. Miljöerna var magiskt uppbyggda och gav mycket både kunskap och var spännande att ta del av. Däremot så tyckte jag att priset om man skulle betala vanligt pris låg på 159 kr för vuxen och 119 kr för barn mellan 7 – 15år var på tok för högt. Utställningen var relativt liten och de allra flesta museum här i Stockholm är gratis entré på. Nu hade jag med lets deal och extra rabatt endast betalt runt 70kr för oss båda. Säkert därför de fått locka fler till utställningen med halva priset på biljetter via Lets deal.

img_7974img_7959img_7960img_7962img_7964

Promis in mot stan.

Efter utställningen gick vi från Galärvarvet in till Kungsträdgården. Lite små kallt var det allt men när solen kikade fram var det helt annat väder. Jag har sagt det säkert tusen gånger till er redan nu men fasiken vad  – JAG VAD JAG ÄLSKAR STOCKHOLM.

img_7977
Fantastiska Astrid Lindgren utanför sitt Junibacken.

img_7979img_7981img_7984

img_7985
Kungsträdgården en vanlig söndag i början av april.

Strosade runt inne på NK.

Vi gick in på NK och strosade runt precis som vi brukar göra. Jag hittade och provade Inuikii tofflor som jag redan i fjol var så himla sugen på. Nu är jag ännu mera såld på dem. Om jag fick välja hade jag valt mellan dessa två.

img_7986img_7987

Thé till mig och Rituals till Tilda.

Tilda shoppade med sig duschskum från Rituals som hon bara älskar medan jag köpte med oss vårt eller barnens favorit thé hem. Vi gick även runt och doftade på Yves Saint Laurent parfymer och hittade varsin favo parfym.

img_7991img_7990

Fikatime på Espresso House.

En sak är säker att det finns något i begreppet sådan mor sådan dotter. Jag är såld på EH och deras kaffe. Finns inget ställe där man får varken bättre eller godare kaffe enligt mig. Tilda säger att hon inte kan leva utan sin Frappino vit mocca från EH.

img_8003

Pinsamt av Sverige….

Idag är två årsdagen för Terrorattacken på Drottninggatan i Sverige. Ingenstans i världen hedras offer och anhöriga sämre än i Sverige. Efter de fasansfulla dagarna svärmade Drottninggatan över av blommor och väggen där lastbilen körde in blev en vägg där alla kunde skriva hälsningar och minnesord. Idag skulle någon minister lägga ner en minneskrans i trappan på Sergelstorg. Varför har inte Sverige ett minnesmärke ännu? För mig skulle väggen med alla fina ord och hälsningar flyttas tillbaka till Åhlens och bli minnesmonumentet för är det något som alla minns är det den vackra väggen.

Idag gick Tilda och jag förbi Plattan för att få se kransen som skulle vara nerlagd. Det var den…Men hur i hela världen kan Sverige lägga ner en så lite krans som oftast läggs ner och skänks vid begravningar. Vi pratar om det största terrordådet i Sveriges historia….. Jag blev så enormt besviken på Sverige en dag som denna. Tänk er själva att det största som görs idag är minneskonserten som Ebbas föräldrar genomför via stiftelsen Ebbas Änglar för att hedra alla drabbade och de som förlorade sina liv. Tänk om Sverige och gör rätt! Tänk om Kronprinsparet skulle fått bestämma hur dagen skulle utformats då skulle det varit på riktigt. Minns hur de kom till platsen någon dag efter och visade vägen för så många Svenskar.

img_8009img_8010

Därefter blev det en hel del butiker som skulle gås igenom för att hittade de perfekta skinnbrallorna till dottern. Till slut fanns de där så vi kunde åka hemåt igen.

25g

♥ ♥ ♥

8 thoughts on “Vikingaliv och Söndagshäng.

Add yours

  1. Ja det är sorgligt, så så det är två år sedan glömt och förlåtet typ. När jag gick där då vi var i Sthlm fick jag direkt lite obehagskänslor. Så mysigt att komma iväg på något, man känner sig ju så instängd då det varit sjuka och man inget gjort. Skönt att dottern är piggare

  2. Letar också Skinnbyxor, varifrån köpte hon? 😊 Lät som en jättefin tanke att de skulle behålla väggen som minnesmonument, tycker verkligen dom kunnat göra de!

  3. Jag tycker vikingatiden är så intressant verkligen. Man får alltid god fika på EH det är så gott där. Är du från Stockholm ursprungligen eller har du flyttat dit? 🙂

  4. Men åh vilken härlig dag ni verkade haft igår, tråkigt att museet var dyrt och så litet. Häftiga bilder dock. Jag tycker personligen att de ska vara gratis på alla musseer. Läckra tofflor😍 Men va vad är de du säger ja SVERIGE borde verkligen skämmas hur tänker dem? Jag trodde att vi människor var mer värda faktiskt 🙁 Var är vår värld på väg 🤔😪

  5. Vad skönt att din dotter mår bra igen 🙂 Jag gillar inte kaffe men är såld på deras varma choklad 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: