Fredagsfika och Fredagspresenten.

Hej Hej.

Det är fredag….hur skönt är inte det? Super duper så klart för visst är det alltid något speciellt med fredagar var än man befinner sig i livet tänker jag. Ni som följer mig vet ju vad jag brukar göra på fredagar, eller hur?

Fredagsfika.

Idag har jag fredagsfikat med maken hemma i soffan på semlor från Spaaks. För att ni inte ska glömma tänkte jag påminna er om att tisdagen den 5 mars är det den stora semmeldagen – då stundar nämligen Fettisdagen. Visste ni att fettisdagen eller semlans dag är den av Sveriges temadagar som vi firar allra mest? hur som helst så var semlan lika god som alltid.

22a

Fredagspresenten.

Nu när jag återigen snöat in på blommor och växter precis som alla år när våren är så smått på G kan det ju inte bli fel med tulpaner och lite kvistar i fredagspresent till mig. Jag gillar ju vita tulpaner allra bäst men dessa röda hade så himla fina lite taggiga blad och var så mycket fina än alla andra i butiken. Väl hemma fick jag fixa lite med kvistar som jag säkert egentligen kunde gått ut på baksida och hämtat in men denna gången betalade jag snällt 30kr för kvistbuketten. Hur som helst jag är glad och nöjd med min blombukett.

22d22e

Fortfarande i lyckorus.

Det är sant att jag fortfarande i lyckorus över mina små fina pelagoner som nu står och väntar på att snart få komma ner i större krukor. Det bor allt en trädgårdsnörd i mig och har alltid gjort. Tack vare min farmor som hade en underbar trädgård där jag strosade om kring och tjuvade både smultron och bigarråer.

22f22g

7

 

7 thoughts on “Fredagsfika och Fredagspresenten.

Add yours

 1. Tulpaner är väldigt speciella för mig. Dels är de en påminnelse om våren så klart men de är även en av min mammas favoritblommor. Och mamma är så klart mycket speciell föe mig.

  1. Vilket härligt sällskap du fick idag på fikan där hemma 🤗 Håller med dig om att semlor är roligt gott till fredags fikat.Vi åt det förra veckan (sonen åt bara grädden) En perfekt fredagspresent med andra ord.Vad roligt att du har ärvt trädgård intresset från din farmor.

 2. Jag tror jag är den enda i våran familj som faktiskt inte uppskattar semla så värst mycket🙈 Men däremot älskar jag tulpaner❤

 3. Nu blev jag sugen på semlor 🙂 Så fina tulpaner- Ibland är det värt och betala lite extra för kvistar även om man kunnat tagit själv från trädgården.

  Hugo säger tack för grattiset 🙂

 4. Jag älskar tulpaner, lila är min favorit. Bra köp 👍
  Underbart att få fika med mannen hemma i soffan, jag får sällan den stunden då det bara är han och jag. Kidzen är alltid med på ett hörn och ska vara med 😉

 5. Asså jag älskar att pynta och ha mig men några gröna fingrar har jag absolut inte ^^ Så tråkigt!
  Jag får försöka roa mig med mycket annat :/

  Men blommor är så fina!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: