Torsdags LYX för bara mig.

Hej.

Jag var uppe med tuppen imorse. Det gick väl okej fast jag egentligen ska ta det lugnt på morgonen enligt order från min läkare. Fast Å andra sidan så började jag ju dagen med massage igen som också ordinerats av läkaren. Tänker att det tog nog ut sig båda två gentemot varandra.

Torsdags LYX för bara mig.

Både pendeltåget och tunnelbana var lugna och sköna fast jag åkte runt 8:30 i vintertrafik. Så himla skönt att kunna sitta på tåget i lugn och ro. Rygg och nackmassage gång nummer två var skönt men jag har stora spänningar i bröstryggen som beror på inre stress och lite för mycket data. Tydligen kunde jag bli mycket trött efter idag som det sattes även några akupunktur nålar plus att imorgon kunde jag vakna med träningsvärk i bröstryggen. Skönt ändå när massören informerar och pratar om vad hen gör och varför tycker jag. Torsdagslyx nummer 1.

7448A37D-C62F-4D37-97B2-F0977B974094

Promis till Odenplan i isgatan.

Tanke var att jag skulle gå till Govindas på Surbrunnsgatan och äta lunch men när jag kom dit möttes jag i dörren av en skum man som jag nästan tyckte verkade påtänd som sa att de på restaurangen idag inte kunde öppna klockan 11 på grund av tunnelbana och en massa annat. Lite konstigt kan jag tycka – en restaurang öppnar väl i tid. Lite smått besviken gick jag vidare och hittade Crêperie & logi mitt på Surbrunnsgatan. En av de allra mysigaste restaurangerna i Visby som jag bara älskar har nu öppnat ett ställe även i Stockholm. De har även ett ställe i Åre fick jag veta. Tyvärr så var det fullt  med en stor väntande sittning när jag kom dit men man kan boka bord. Gissa om jag tänker boka in mig där så snart jag bara kan – jag måste ju bara testa på Crêperie & logi Stockholm också såklart.

7

7crep
Några bilder från Crêperie & logi i Visby.

Så jag blev semeltestare istället.

Jag smet i på Bröd & Salt och tog mig en välförtjänt fika med kaffe och semla istället. Tänkte att jag lika gärna kunde ta en torsdagsfika som att välja att mumsa på lördag. Så fick det bli – testing av semla. Torsdagslyx .Hur har det gått i semeltestet? Jag ska strax berätta ställningen hittills. Spännande med nytt ställe för mig. Jag har faktiskt inte varit inne på Bröd & Salt tidigare. Det gör sig lite kända på förpackningar Swedish Fika där de säljer klassiska småkakor i påsar med texten Swedish Fika.

1003BFB8-3D26-4130-9369-7F0F080E48731DE9EFAA-545A-4DA9-87E1-E2B9DAF2900884BFB1DE-334E-4EA8-9DDA-CA6E84988BE0

Semel testet – Så här långt.

1. Wallins Bageri – Helt underbara semlor.

2. SurÅDeg – Färskare än semlorna där kommer man inte få.

3. Spaaks – Lite för mycket grädde för min smak och mesig mandelmassa.

4. Vetekatten – Lite grynig mandelmassa.

5. Bröd & Salt – För mycket grädde, lite torr i semelbullen och på tok för stora nötbitar i mandelmassan.

11g

Åhlens vid Odenplan.

Åhlens vid Odenplan ligger mig varmt om hjärtat sedan jag jobbade i Vasastan och ofta var på Odenplan på raster eller efter jobbet. Såg de mest underbara buketterna så fort jag kom innanför dörren.

C04C6EC1-471F-45B2-9FAB-A243318ACD85.jpeg

En tänkbar Alla Hjärtan Present till mig.

Hur söt var inte denna scarf? Den fanns även i beigea toner med dimrosa hjärtan men jag föll för denna. Hjärtan är ju röda och ska synas.

B404F95B-3BFE-41D0-B0B9-5B33A59A60D8.jpeg

7

 

 

24 thoughts on “Torsdags LYX för bara mig.

Add yours

 1. MMMM SÅ GOTT! Vattnas i munnen <33 Roligt att du tipsar om bästa ställena, vet vart jag ska nu och äta semlor<3 Har du varit på Gunnarsons och provat deras? <3

 2. Du har verkligen haft en lyxig torsdag. Härligt att börja dagen med massage. Vilken skummis somndu stötte på. Tråkigt att det var för lång väntetid på den restaurangen som även finns på Visby.

 3. Så söta hjärtan på scarfen. Semlan ser jättegod ut om vi bodde närmare varandra hade jag gärna gått med på smaktest 😉
  Massage, så skönt det kändes ❤

 4. Med tanke på att det ibland kan råda förseningar på grund av kollektivtrafiken har jag förståelse för att det blir som det blir men jädra konstigt att en hel restaurang inte kunde öppna i tid på grund av trafiken! Alla anställda kommer väl inte med samma fordon tänker jag.. Nån borde ju kunna vara på plats i tid. Klockan 11 är ju rätt sent dessutom, skumt.

 5. Låter nog konstigt med restarurangen, jobbat själv inom den branschen och oftast börjar man ju 7 eller 8 på morgonen för att kunna förbereda dagens lunch osv. Nå, tur i oturen att du fick fika i stället 😉

 6. Oh så mysig dag du haft. Håller med dig om när massören berättar vad hen gör och varför 🙂 Vilken otur du hade med de två första ställena, och synd inte semlan föll så mycket i smaken som du önskat.

 7. Skönt med en unnardag bara för dig och härligt med massage igen. Samt du jag har också unnat mig semla idag, göda på sig lite haha

 8. ÅH nu måste jag verkligen testa Wallins semlor. Jag får passa på när jag åker upp i mars =) Ligger det nära innerstan? Mysig dag och massage är du värd!

 9. Rygg oc´h nackmassage är något jag också skulle behöva denna kyla och att rulla i snön gör en stel fort. Vad gott med fika det gör du helt rätt i att ta 🙂

 10. Vad roligt att en restaurang du gillar så mycket har öppnat i Stockholm 🙂 Tråkigt att det var fullt där idag :/

 11. Vänta, fick du massage två gånger igår? Ja det är ju riktig lyx. Hela dagen för den delen, förutom att lunchen inte blev som du tänkt. Men en semla på det så förstår jag att det var en bra dag. 🙂

 12. När två matställen var stänga/fulla så var det nog meningen att du skulle fika 😀 Synd bara att semlan inte var någon höjdare, men jag hoppas det var trevligt ändå 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: