Fria Fotografers Filial 2019.

Halloj.

Att försöka få ihop ett bra inlägg om fotoutställningen Fria Fotografers Filial 2019 som jag var på igår när hela huset fortfarande har strömavbrott är inte det lättaste. I natt hade vi ström i tre timmar innan det var dags igen. tydligen får vi ström runt kl: 18 ikväll. I eftermiddag åker vi över till svärföräldrarna och duschar och värmer oss. Hur som helst igår innan jag åkte hem från dagens äventyr smet jag äntligen in på utställningen.

Fria Fotografers Filial 2019.

Jag hade turen att gå runt på hela utställningen med endast en besökare mer än jag vilket var så skönt. I år är det 50 medverkande, från professionella fotografer till fullständiga nybörjare, som alla delar en stor passion för fotograferandet. Genre, stil, oskarpt, dokumentärt, iscensatt eller rentav en parafras – allt är okej. Reglerna för medverkan var enkla:
* Först till kvarn
* Du ska ha fyllt 18 år
* Fotografierna måste rymmas inom en bestämd yta.

Första gången utställningen hölls var 2016 i år håller utställningen till i Studion på Kulturhuset Stadsteatern. För mig var det andra året att kika på utställningen. Det första som jag tar med mig från utställningen är att många fotografer mest velat röra upp och få starka reaktioner. Några fotografer sparade jag namnen på och de följer jag nu på instagram. Det jag mest tog med mig var att jag själv kanske hittat vilka bilder jag själv skulle vilja stå  för och fotografera.

1jj1nn1qq1oo1pp1ll1kk

Av jord är du kommen.

Jo visst men foto som detta vill bara få reaktioner och det fick det ju även av mig. Däremot vet jag inte om jag tycker att detta är varken bra foto eller något som hörde hemma på en utställning av detta slaget. Det fanns även en annan fotograf som hade foton i liknande stil med två nakna gamla gubbar som ser så oskyldiga ut där de står som om den ena sätter på den andra. Undrar vad den fotografen egentligen ville säga med de fotona.

7

15 thoughts on “Fria Fotografers Filial 2019.

Add yours

  1. ja du detta med konst det upprör faktiskt många ggr. jag tycker inte heller sådant passar in, men uppenbarligen gör det ju det. Roligt att gå på fotoutsl då ändå =D

  2. Det verkar ha varit en intressant utställning. Tack för att du delar med dig. Ska se om jag inte kan besöka utställningen när jag är i Stockholm i helgen. 🙂

  3. Vilket kul initiativ, jag har nog aldrig varit på en utställning faktiskt men det ser så kul ut. Att försöka få tolka bilder, se andras sätt att ”arbeta” och uttrycka sig själv.

  4. Va kul att kika utställning , men lite vulgär bild kanske men det är väl konst i sitt sätt 🙂

  5. Ja du, ibland undrar man hur konstnärer av olika slag tänker och vad de vill få fram med sin konst. Fotografering är kul me. Jag är ganska dålig på det😀🤔

  6. Ja du, ibland undrar man hur konstnärer av olika slag tänker och vad de vill få fram med sin konst. Fotografering är kul me. Jag är ganska dålig på det😀🤔. Men försöker förbättra mig

  7. Det var nog tur att det var en 18 års gräns =)))) Men vackert med foto. Om jag kommer till Stockholm kanske vi kan uppleva det tillsammans?

  8. Åh, så drygt med ett sådant långt strömavbrott. Jag har faktiskt aldrig varit på en fotoutställning. Det hade varit roligt att gå på någon gång 🙂

  9. Så mysigt med en fotoutställning, det hade jag också velat gå på. Så fina fotografier där uppe men håller med om den sista. Försår igentligen inte på vad man kan se konst i den

  10. Underbart med en fin utställning, trist med några som vill chocka lite, men kanske är det då de blir ihågkomna, som den med de udda fotona?!

Kommentera

Up ↑

%d