E-community för bättre hälsa, egenvård och vardagsliv.

// Inlägg i samarbete med Medograf.se //

Hej.

Just idag vill jag pusha för Medograf som är en community för bättre hälsa, egenvård och vardagsliv. Något som jag saknade mycket innan jag kom med på Utmattningsprogrammet på Brageé var att kunna prata med andra som var i liknande situation som jag. Visst finns det flera grupper på Face Book där man kan skriva och läsa om andras upplevelser och känslor inför Utmattningssyndrom. Min upplevelse av dem var att de var för stora och jag blev inte anonym. Vilket var viktigt för mig i början av sjukdomen innan jag kom till en acceptans om att jag var sjuk och inte bara lite stressad. Just därför var jag så glad över att hittade Medograf där jag kunde få hjälp och stöd av andra med liknande livssituation.

6a

Medograf – Sveriges första e-community.

Sveriges första e-community för patienter, där man kan dela med sig av kunskaper om sin diagnos och utbyta erfarenheter. Det bästa av allt det är kostnadsfritt, du kan diskutera anonymt  och få receptpåminnelser. Vilket kan vara skönt om man inte vill att alla se kunna läsa och se dina funderingar. Det går bra att heta både Kamilla eller Smultontjejen.

loga

Jag har fått kontakter som jag talar med flera gånger i veckan. Vilket känns skönt då vi utbyter erfarenheter och stöttar varandra i våra olika resor till friskare och starkare personer. Kontakter med likasinnade är A och O i återhämtningen och tillfrisknandet skulle jag säga.

Syftet med tjänsten.

Syftet med Medograf var att förebygga oro, sämre hälsa och ett ökat behov av sjukvård, säger Joachim Werr, läkare och medgrundare. Medograf erbjuder också verktyg för att få både översikt och påminnelser om sin medicinering i både App Store och Google Play. Många som drabbas av en  sjukdom, direkt eller som närstående, känner ofta en otrygghet och ensamhet vilket i sin tur leder till  frågor som blir obesvarade. Genom att komma i kontakt med andra i samma situation kan man få bra hjälp och vägledning i sin sjukdom och tillfrisknande.

Just idag pushar jag för Medograf – En community för bättre hälsa, egenvård och vardagsliv. 

 ♥ Puss & Kram

// Inlägg i samarbete med Medograf.se //

 

8 thoughts on “E-community för bättre hälsa, egenvård och vardagsliv.

Add yours

  1. Väldigt bra forum! Så jobbigt att känna att man sitter ensam med sina hälsoproblem.. Skönt att kunna komma i kontakt med andra i samma sits.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: