Kamilla tittar på Stockholm – ArkDes.

Hej Svejs.

Dags idag igen för ”Kamilla tittar på Stockholm”. Idag stod ArkDes på agendan efter rehab. ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. De är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design. Statens centrum för arkitektur och design, tidigare Arkitekturmuseet, är ett svenskt centralmuseum för arkitektur och formgivning. Granne med Moderna Museet ute på Skeppsholmen i Stockholm.

Kungligt Välkomnande till Skeppsholmen.

Underbara vackra Stockholm. I am in love with you ♥.

22d22c

Ung Svensk Form 2018.

Den utställning som föll mig mest i smaken var just Ung Svensk Form 2018.  Ung Svensk Form 2018 är ett fönster mot framtiden och en plattform för unga designer och deras idéer. Utställningen ger en inblick i vad som pågår på den unga designscenen i Sverige idag. Några av verk var riktigt balla och framför allt varierande med olika infallsvinklar.

22e22g22h22i

En sväng i på Moderna Museet.

Eftersom museerna ligger grannar med anslutning mellan dem gick jag in en sväng på Moderna Museet och kikade på deras samling av modern och samtida konst är en av Europas främsta och är känd världen över. Wao på den….

Jag som älskar foto tyckte bäst om fotoutställningen där man fick möta samtida svensk fotografi.

22j
Henri Matisse, Apollon, 1953

Kaffe på Café Blom på ArkDes.

Som den turist jag var idag satte jag mig på Café Blom och tog en kaffe innan jag drog mig hemåt. Det är så skönt att besöka museum ensam måste jag säga. Tänk er att få bestämma alldeles ensam vad du vill se och hur länge du vill stanna till och uppleva varje del. Helt magiskt. Jag är så glad att jag börjat med mina besök på museum. Att gå  ensam nu när jag inte alls mår bra är också skönt för finns ingen press att jag måste se varken det ena eller andra – det är jag som bestämmer utifrån min dags form.

22k22l

Väl hemma sitter jag nu under filten och bara andas och myser.

Kramis.

 

5 thoughts on “Kamilla tittar på Stockholm – ArkDes.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: