Adventskalendrar för sådana som JAG.

Hej.

Höstmörkret faller tidigt om kvällarna nu och för oss allt närmre advent. Adventskalender marknaden har exploderat från när jag var barn då var det SVT kalendern, någon glitterkalender och de traditionella chokladkalendrarna som fanns. När våra killar var små var det praxis på att göra egna små paketkalendrar till barnen. Innan det började med lego och playmobilkalendrarna. Nu har kalendermarknaden vuxit sig hur stor som helst vilket är ganska roligt tycker jag och framför allt att de satsas på kalendrar till vuxna och inte bara till barnen längre.

För några år sedan började även för mig intresset om att jag själv ville ha en alldeles egen kalender som bara var för mig. I fjol hade jag en lakritskalender och dess för innan en tekalender. Nu i år var det verkligen svårt att välja då jag kan tycka att de många gånger blir alldeles för dyra. Mitt val i år stod mellan Bubbel kalender eller en från Ritulas. Valet hamnade till slut på Rituals .Jag tänkte att jag kan ju inte om jag öppnar den på morgonen åka till jobbet halvlurig varje dag eller hur fiffigt är det att somna på kanylen varje kväll fram till jul….inte så smart men frestande. Tänker att de borde göra en semesterkalender på typ fyra veckor, perfekt för alla semesterfirare att lyxa till det lite extra….

Adventskalendrar för sådana som JAG.

Nu blir det tips verkstad till er som fortfarande klurar på om ni ska ge er själva eller en kär vän en adventskalender i år.

1. Chokladkalender från Chokladfabriken. Finns i två varianter en med ljuschoklad och en med mörkchoklad.

2. Ritualskalender från Riuals finns i två utföranden där den ena är lite lyxigare än den andra. Bakom varje lucka i den exklusiva advent kalendern finns en lyxig gåva för att lugna kropp och själ.

3. Tekalender från Nabo in Sweden. Tekalendern innehåller 24 olika sorters ekologiska teer.

4. Nagellackskalender  från Ciaté. Nytt lack varje dag ända fram till tomten kommer.

5. Bubbelkalender från The Pip Stop. Denna kalender måste vara årets snackis. Redan i somras hörde jag talas om att den skulle komma. Lyx.

6. Lakritskalender från Haupt Lakrits. 24 olika smaker med minst två bitar varje dag så att du kan dela med någon annan.

7. Bodyshopkalender från Bodyshop. Bodyshop har tre olika kalendrar i olika prisklass. Självklart hittar du  allt från kropps- och hudvård till makeup och accessoarer. Nytt för i år är att bakom varje lucka finns även en god handling att utföra.

Min adventskalender 2017. 

Min egna kalender i år. Jag är förväntansfull och längtar lite tills jag får öppna första luckan.

Må så gott.
Kramis.

4 thoughts on “Adventskalendrar för sådana som JAG.

Add yours

 1. Åhå vilka bra tips, lakritskalendern låter klockren för min sambo!:D

  ps. Jag har nu dragit en vinnare i souvenirtävlingen på bloggen!:)

 2. Åh underbart inlägg! Rituals hade jag förra året, den är verkligen helt ljuvlig och så bra pris! Tror jag skall testa Bodyshops iår faktiskt!!
  Svar: Åh förstår det att ni får agera som allt möjligt ibland, är nog inte helt lätt att vara lärare i dagens samhälle, samt att rätt kompetens saknas som du säger. Ja förskolelärare och även ”dagispersonal” det byts förskräckligt mycket:/
  Kan också tänka att det är lätt att skylla på läraren i många också om ett barn inte fungerar men det är ju inte oftast lärarens fel utan det är ju något som ligger förankrat hemifrån oftast.
  Tack Kamilla och vilken underbar kommentar ifrån dig!

 3. Varför satsa o främja konsumtionen o lära barn? Ge en upplevelse varje dag, en gratis sådan, en kärlekshandling t ex frukost på sängen, spela ett spel, myskkväll, sex m sin kära mm. Gratis ska det vara, om man nu måste ha en kalender.

Kommentera

Up ↑

%d