Ja må jag leva idag

Hej

Ja må jag leva idag eftersom jag har namnsdag. Livia står i almanackan och det är ju så att jag fick det namnet av mig själv för några år sedan. Våga lev Livia var och är fortfarande nya mottot. Alltså vilken dag det varit idag. Jag har levt varenda minut idag tills nu då när jag möttes av disken i köket och backade tillbaka till soffan och datorn istället.

Ja må jag leva idag

Ibland gäller det att maxa och ta till vara på varje tillfälle av livet. Precis så har det varit idag lite som jag ägt hela världen. I alla fall en stund eller nej jag må leva idag. Har jag namnsdag så har jag. Jag började dagen med att plocka ihop mig snabbt och tänka klokt. Bra kläder till trädgårdsjobbet och något som kunde kunde funka för lunch med finfolket.

Promis till Vinterviken där jag mötte upp en vän som hade köpt med kaffe till mig bara för att. Det blev en snabbfika innan jag var tvungen att bege mig bort till Vintervikens trädgård och jobba en stund.

Vintervikens trädgård

Vilken pärla detta är alltså. Förr i tiden hängde jag ofta där och fikade med mammagruppen när jag var hemma med William. Hallonpaj med vaniljglass det är trädgårdscafét för mig det. Idag städade vi runt i de olika trädgårdarna och krattade alla gångar. Det blev så himla fint. Fikastunden var så härlig ute i solen. Vi njöt alla kan jag lova.

Lunch i solen på Winterviken

I vackra Vinterviken, Gröndal, endast minuter från Stockholm city ligger Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 hittar man Winterviken. Eller Skulptörens hus som det alltid kommer heta för mig. Att lära gamla hundar sitta är inte det enklaste. Efter mitt trädgårdsjobb mötte jag upp finfolket och åt vinlunch ute i solen. Dagens var någon strömming vilket inte alls gick hem hos mig men som tur blev det en god sallad.

Jisses alltså jag är bra på att prata men jag tror jag träffat min överman alltså. Visst är det kul att lyssna på äventyr eller är det helt enkelt så att det var ett tag sedan vi sågs och mycket hänt. Fniss vinlunch ska nog bli min nya grej alltså.

Balkonghäng med shortsen på

Hemma på balkongen sken solen och dagen fortsatte i sin bästa anda. Nu återstår bara frågan som malt i skallen av och till hela dagen. Ska jag, borde jag eller …..Buden är många men valet är trots allt mitt.

Hua vilket luddigt inlägg – jag hänger knappt med vad jag säger, menar eller vill framföra.

Hur som helst…

5 thoughts on “Ja må jag leva idag

Add yours

  1. En härlig dag och grattis på namnsdagen i efterskott 🙂 Vinlunch är fantastiskt, det är ju en annan kultur här i Portugal vad gäller vin, så vi njuter av den typen av lunch ofta.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: