Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar

Hej

Idag startade Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan. Ett spektakel utav dess like skulle jag säga. Nordens största trädgårdsmässa – den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster. Om man har orken såklart för mig var det på tok för mycket av allt annat. Jag vill bara inspireras, lära mig mer om odling och trädgård. Möta spännande utställare och handla växter och njuta.

Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar

Egentligen borde jag kommit ihåg hur det faktiskt är på mässan och det som var en av anledningarna till att jag sent i fjol hoppade av min plats på utställningen Årets Balkong. Tanken som slog mig idag var att tänk om det skulle vara tre gånger så lite besökare då skulle vi alla få ut så mycket mer av mässan och alla utställare. Sorgligt men sant Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar är inget för dem som är drabbade av stressrelaterade sjukdomar och problem.

Färdig gnällt från mig nu för trots att jag kroknade redan innan jag kommit in i mässhallen var och fanns det mycket magiskt för en trädgårdsnörd som jag.

Årets pelargon 2023 Moonlight Guido

Juryn har beskrivit den både med ord som personlig och retro. En kaxig pelargon sägs det som flirtar med 70-talets trendiga färgkombinationer. Kompakt och sammanhållande växtsätt och mörkgrönt bladverk som ger mörka bordeauxfärgade blomstjälkar vid exponering av sol. Personligen gillar jag rosa och lilafärgade pelargoner allra mest och gärna doftpelargoner. Förutom Dr Westerlund som inte alls faller mig i smaken. Därför jublade jag nog inte högst av alla när vinnaren korades men visst köpte jag med en årets bara för att.

Årets balkong och inspiration i massor

I balkongutställningen eller tävling som det faktiskt är hade jag en favorit Trädkojan hette den. Vet att de redan korat årets vinnare men missade när det tillkännagavs så jag har inget svar. En tävling på mässan som jag tycker kanske är den roligaste är SM i fågelholk. Där barn och skolklasser förskolor är med och tävlar. Jag röstade på denna ljuvliga holk.

Karl Fredrik på Eklaholm

Jag har sagt det flera gånger att jag verkligen vill besöka Karl Fredrik nere på Österlen i hans butik. Jag gillade flera av hans inspirationsidéer som visades. Förutom hans egna bubbel som jag gärna skulle smaka på det också.

Bark är spännande

Mycket av det nya är att inte behöva gräva djupt utan fylla upp kring växter.

Dags att leta fram en fin kruka till min nya pelargon

 

 

3 thoughts on “Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar

Add yours

  1. Känner att vi har en del gemensamt, men detta med växter är inte min grej.. till och med plastblommorna vissnar hemma hos mig, Samtidigt så tycker jag det är så fint, och önskade att jag hade det intresset.

  2. Vi var där tidigt på pressfrukosten och hade förmånen att gå runt innan besökarna släpptes in, jätteskönt! Men direkt vid öppningen var det ganska lugnt och även vid 14-tiden blev det helt plötsligt tomt i entrén. Där fanns en del roliga grejer men pelargonen var väl inte helt i min smak heller.

  3. Mässor är kul, men man blir ju lätt lite överstimulerad av alla intryck. Och det enda jag tänker på när jag ser bilderna är hur skall man orka städa undan allt sedan *skrattar*

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: