Jag har blivit med stege

Godmorgon

Vet faktiskt inte vad som blivit med mig men jag vaknar på tok för tidigt varje morgon och är dödstrött redan vid kl 21. Nog för att jag har några år på nacken med pensionär är jag väl inte ännu i alla fall. Skämt å sido. Jag har blivit med stege. Återigen har jag börjat känna mig som en sakletare och kreativiteten bubblar åt alla håll. Det måste bara vara ett bra tecken tänker jag.

Jag har blivit med stege

Igår morse innan måleriet var jag tvungen att gå bort till grovsoporna för att kasta pizzakartongen. Plus att jag tänkte se om jag kunde hitta ännu en gammal tavelram likt den jag fann i veckan. Det var då jag såg den stegen som bara skrek till mig – ta med mig hem.

Tyvärr så var jag lite små sen och hann inte gå hem med den till hallen utan fick chansa och hålla tummarna att den skulle vara kvar. Under hela måleriet fanns stegen med i bakhuvudet. Och yes den var kvar. Dessvärre var sista steget trasigt så det fick jag vrida bort. Stegen har och en rad gamla färgfläckar och behövs fixas till ordentligt. Nu återstår bara att klura ut var jag ska ha denna eller vad vi ska göra med denna stege. Det kände nästan som jag vann på lotteri när jag bar ut den på balkongen.

Tänk om snabbt

Helle som jag skulle påbörja ett målarprojekt med igår var tyvärr sjuk så jag fick snabbt tänka om. Musten gick lite ur mig om jag ska vara ärlig för jag var så pepp på vår galna idé. Men men nästa fredag får vi sätta igång istället.

Så jag satte igång med att börja skapa kjolar i kartong eller bilder av kjolar är nog mera rätt. Det blev ett evigt testande om hur bakgrunden skulle vara och formen på kjolen. Jag målade både fram och baksida på kartongbitarna skar och klippte på alla möjliga håll och kanter. Till slut hittade jag en form som jag bestämde mig för att ha som första stommen. Tack google för hjälpen.

Lite fina band med spets som jag tänkte kanske kunde få vara med på ett hörn. Vem vet vi får väl se…

Så mycket roligare blev inte min fredag. Förutom handla allt som behövde fyllas på och städa vilket jag bangade dagen innan.

Ny dag nya tag – Våffeldagen ska firas och ikväll blir det drinkar på stan.

 

 

3 thoughts on “Jag har blivit med stege

Add yours

  1. Du kommer med all säkerhet få till den där stegen på ett snyggt sätt. Utgår från att du inte kommer använda den som just stege, Som jag önskar att jag hade lite av den ådran.

  2. SKulle det inte vara snyggt att använda stegen som blomsterpall. 1-2 blommor på varje steg och en större högre upp? Men kul att kunna fynda på egen ”bakgård”

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: