Hälsofördelar med att dricka kaffe

Hej

Jag sitter i soffan och tokjäspar. Egentligen skulle jag vilja krypa ner i sängen och sova men det funkar ju liksom inte. För Tilda är i stan med sina vänner på middag och behöver bli hämtad i Älvsjö senare ikväll. Annars så har jag varit i stan på möte och fixat inför morgondagens födelsedag. Hälsofördelar med att dricka kaffe. Jag hann även med en kaffe med en vän på EH innan jag åkte hemåt igen.

Hälsofördelar med att dricka kaffe

Jag dricker och har länge druckit enormt mycket kaffe medan vännen i stort sett bara dricker två koppar varje dag. Vi pratade om för och nackdelar med att dricka kaffe eller ej. M tyckte att kaffe enbart kunde vara en kickstartare på morgonen. Medan jag tycker att gör mig både glad och piggar upp mig under dagen. Det var kanske därför det fick bli pumpalatté för vår del vilken är en favorit för mig.

Visste du att det finns en rad hälsofördelar med att dricka kaffe

Enligt tidningen MåBra ska det finnas en hel rad fördelar med att dricka kaffe. För bästa effekt bör du dricka mellan 3-5 koppar om dagen vilket jag lugnt kan säga att jag klarar. En av de fördelar som jag tog till mig var att man ska bli på bättre humör.
Kaffe är rikt på antioxidanter vilka är nyttiga, håller oss friska och får både mig och dig på bra humör.

Du får lättare att lära dig nya saker enligt en Amerikansk studier. Som visar att vårt långtidsminne och inlärningsprocess förbättras av koffein och kaffe. En stor kopp kaffe gör det nämligen enklare att memorera mönster och bilder i upp till 24 timmar. Ni hör ju själva att kaffe inte bara är gott eller blä.

Coolaste vardagsrumsbordet

En av mina absoluta favobutiker på nätet när det kommer till inredning är Annelie Design vilka jag hade med i min julklappssäck för några år sedan. Hur som helst hade hon en bild idag på insta med en gammal vagn eller släpvagn som vardagsrumsbord. Snacka om personligt bord. Helt i  min smak.

Bilden är lånad från Annelie Design på Insta

KRAM KRAM

 

 

9 thoughts on “Hälsofördelar med att dricka kaffe

Add yours

  1. Jag drack väldigt mycket kaffe förr men sen fick jag magkatarr och va tvungen att dra ner på det men dricker Max 4 om dagen och vissa dagar blir det ingen 😊

  2. Är jag hemma blir det bara kaffe på morgonen, men annars kan det bli ett gäng under dagen. Däremot dricker jag för sent har jag svårt att sova. Nu kom jag på att jag kanske ska dricka kaffe på kvällen då jag är så extremt kvällstrött 🙂 Vilka snilleblixtrar jag får då jag sitter här och kommenterar 🙂 Det bordet var ju grymt fräckt. Sådant gillas.

  3. Kaffe är ett måste. Jag kan nog lätt få i mig två stora koppar redan på morgonen och sedan fler under dagen. Vi får ta en fika på EH nästa vecka och förbättra både minnet och humöret. Kram

  4. Har aldrig lärt mig dricka kaffe 🙂 Numera finns det ju ofta alternativ med smaksatta teer eller chai osv, men för typ 10 år sedan var det ganska trist att inte dricka kaffe då det oftast bara fanns typ Earl grey eller något sådant te. Jag kan ”sakna” att inte dricka kaffe när alla andra dricker kaffedrinkar eller latte som med er pumpalatte.

  5. Detta inlägg gillade jag, ja dricker också mycket kaffe, och ärligt ja känner ofta mig gladare på bättre humör när jag dricker kaffe, så detta vill ja absolut tro på ❤

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: