Jag har blivit med slipsten

Hej

I somras när vi var på Gotland fick jag en idé efter att vi bott på Gumbalde där de hade flera gamla slipsten in byggda i stenmurar och så även som bord. Jag var snabb på att ringa mina föräldrar som jag visste hade haft kvar gamla slipstenen som fanns i ett litet hus när jag var barn. Så var inte fallet för de hade kastat den för några år sedan. Typiskt. Men i förra veckan ringde mamma och berättade att pappa hittat en urgammal som legat nergrävd. Jag har blivit med slipsten. Så nu ska stenen bara flytta upp till mig en vacker dag.

Jag har blivit med slipsten

Gissa om jag jublade och nästan dansade segerdans efter samtalet med mamma. Tänk er själva att ha ett bord med bordskiva av en gammal slipsten. Det är såklart extra roligt när sten varit i släkten i många många år. Hoppas att det går få reda på hur gammal den är. Kanske från när släkten först kom till Huvudhult vilket är flera hundra år sedan. Det om något hade ju varit coolt måste jag säga.

img_2091

Tanken med slipstensbordet kom från Gumbalde

Som sagt på Gumbalde Resort fanns det flera helt ljuvliga gamla bord med slipstenar. En kväll hade R och jag picknick vid kanske det allra finaste bordet. Eller vid den vackraste slipstenen kanske jag ska säga. Ni ser ju själva vilken bordskiva!!!

img_0887

Öltunna och svagdricka kagge har jag också fått

Mina föräldrar hittade även en gammal öltunna och en kagge för svagdricka som står och väntar på mig. Jag är verkligen super pepp på att få fixa till dem och göra något super bra av dem. Svagdricka kagge kan faktiskt bli en lampa om den nu ser ut så som jag tänkt mig.

img_2092

braaaa

 

12 thoughts on “Jag har blivit med slipsten

Add yours

  1. Men vad roligt 🙂 Ja de hade varit roligt och veta hur gammal den är och hur länge har den legat där :O

  2. Vad kul att se vad du tänker göra med den. Det är så fint att använda sig av det som finns i naturen 😊

  3. Men så häftigt! Kul när man kan ta tillvara på gamla saker och göra någonting nytt och användbart av dem. Ska bli kul att se vad du får till med grejorna sen 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: