Time to relax på fem minuter.

Hej.

Hör ni jag saknar solen och värmen massor. Visst tycker jag även om regn men regnet har sin egna årstid enligt mig. Jag har varit lite halvrisig ett par dagar. Inte hunnit känna efter hur jag mår ännu idag. Trots det känner jag att jag måste komma ut och andas frisk luft igen även om det bara blir i trädgården. Time to relax på fem minuter.

Time to relax på fem minuter.

Vad gör ni för att slappna av på fem minuter? Många knep finns men det som funkar allra bäst för mig är att gå ut och gå. Oavsett om du tar en promenad genom parken eller någon annan lugn plats, kan en promis få dig att slappna av och känna lugn. Fem små minuter kan hjälpa dig att reda ut små problem som stör dig eftersom promenader ger dig chans att ta ett steg tillbaka och reflektera. Promisar är min allra bästa medicin.img_0130

Medveten andning kan ge lugn.

När jag gick på Bragé rehab hade vi en helt magisk fysioterapeut i andning, Ben hette han. Från att det vi alla tyckte var helt crazy första gånger till att älska de lektioner som vi hade med honom. Att andas rätt genom näsan är en kraft som ger kroppen näring, minskar stressnivåerna och tillåter dig att få mer syre.

“Många som kommer till oss har problem med sin andning. Jag har specialiserat mig på andningsträning och ser att många får stor hjälp av det.”

Ben, fysioterapeut
Ägna dig åt trädgårdsarbete.

Att vistas och vara utomhus överlag tror jag ger lugn i kropp och själ. Utöver att vara en källa för frisk luft som förbättrar din andning hjälper växterna även till att lugna dina nerver. Tror att det är enkelt att flytta sina tankar till en blomma, en konstig pinne en snigel som kryper förbi för att i naturen och trädgårdar händer det hela tiden små saker som blir stora i det lilla. Vi öppnar upp i det inre i ett stilla mood. Det sägs att just trädgårdsarbete sänker ditt blodtryck och dina hjärtslag.

img_9814

Promis till brevlådan för att posta vykort.

I face book gruppen Länka med Kärlek körs i juli en utmaning varje dag. Vilket verkligen är superkul. Idag är utmaningen att skicka ett vykort till någon. Snart check på den  – måste bara ta mig till brevlådan och lägga kortet på lådan. Himla rolig utmaningar det varit än så länge.

img_0137

♥ Puss & Kram ♥

 

 

14 thoughts on “Time to relax på fem minuter.

Add yours

 1. Jätteroligt med utmaningarna och kul idé vi fått fram i gruppen. Samma här är också risig och här kan man aldrig känna ef hur man mår för det är alltid full fart på allt.

 2. Jag ska också se till att skriva mitt planerade vykort….har inte kommit i gång med det ännu. Håller med om att andningen är viktig. Tränar mycket på det på yinyogan jag ibland besöker…och har alltid blivit itutad att andas genom näsan…..och ibland när man bara måste öppna fönster eller dörr för att få frisk luft så blir det extra påtagligt när man andas genom näsan för man får alla dofter med sig…jag märker den stora skillnaden med att komma hem från Malmö till landet…just i Luften och brukar ta mina fem minuters avkoppling med att promenera runt på gården och andas in de friska dofterna och luften.

 3. Tycker det är så avkopplande att vara ute och gå. Dock går jag oftast i stan vilket inte är lika lugnt.

 4. Dagen utmaning var verkligen i min smak! Hade själv blivit glad för ett oväntat kort i brevlådan så jag kunde inte låta bli att skriva flera stycken 🙂
  Hoppas att du känner dig piggare snart! Och att solen snart kommer tillbaka!

 5. Jag längtar också efter solen! Bra med regn men efter en hel helg med regn vill jag gärna ha sommarvädret tillbaka! Älskar också att ta promenader, det är så skönt! 😍

 6. Håller med om att gå ut en liten stund gör så mycket för kropp och själ även om det bara är en promenad till affären. Brukar må lite bättre efter jag har kommit hem från en promenad 🙂

 7. Jag vet att regnet behövs men jag mår skit i detta blåsiga och regniga väder, kroppen värker precis hela tiden.
  Jag har gått smärtrehab och där fick vi lära oss massa knep bla andning men också mindfulness och feldenkrais. Det som dock hjälper mig bäst är trädgårdsarbete och blommor överlag.

 8. Jag älskar att gå runt i naturen och bara andas och koppla av 🙂

 9. Jag tycker också att utmaningarna har varit väldigt roliga. Trots att det oftast är väldigt små utmaningar känns det roligt att ha någonting att ”uppfylla” varenda dag 😀

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: