Rev blombuketten och Tyresö slott.

Halloj.

Sitter hemma med en kaffe i fåtöljen efter en dag på vift med sprängande huvudvärk. Kan det vara vädret att det är åska på gång kanske? Hur som helst såg ni Karl Fredrik på Eklaholm igår? Det gjorde jag och blev helt kär i både honom och hela hans livsverk. Jag satt som klistrad och snappade åt mig alla bra tips och fick nya idéer. Rev blombuketten och Tyresö slott. Så sant jag rev i förmiddags blombuketten som jag fick igår och gick rakt ut i vår trädgård och plockade på mig en massa växter.

Rev blombuketten och Tyresö slott.

Redan igår kväll var jag fylld av ny inspiration och ville leka med blommor. Buketten som jag fick igår rev jag upp och blandade ut på mitt eget sätt. Allt efter vad jag fick lära mig av Karl Fredrik igår. Såg ni inte hans program på tv igår så måste ni som gillar växter, blommor och feelgood bara se det. Vilken underbar insta och hemsida de har. Om jag får tillfälle i sommar och vägarna förbi Skåne och Österlen kommer jag garanterat stanna till på deras Eklaholm.

img_8832img_8833

Mina buketter blev så fina.

Det blev två buketter och nytt grönt till vasen på bordet ute på altanen. Vilken känsla det är i hela kroppen att få gå all in och skapa. Toknöjd och lyckliga jag åkte vidare till Tyresö för att besöka Tyresö slott och fixa nya naglar.

img_8834img_8837img_8839img_8840

Tyresö Slott för första gången.

Solen strålade och jag hade lust att hitta på något efter dagens KBT samtal. Så jag körde bort till Tyresö slott. Tyresö slott ligger fantastiskt vackert vid Kalvfjärden i Tyresö, strax söder om Stockholm. Slottet är ett pampigt och vackert med ett helt fantastiskt läge vid vattnet. Det ägs och förvaltas sedan 1930-talet av Nordiska museet. På 1630-talet ärvde riksrådet Gabriel Oxenstierna det medeltida Tyresö, och här lät han bygga ett slott och en kyrka.

I slottsmiljön finns cafér, en handelsträdgård, museum, vackra parker, vandringsleder och en härlig miljö att vistas i. En dag som denna var det fullt med folk på slottscafét och människor som var sugna på att handla blomster till sina egna utemiljöer. Jag hade inte supermycket tid så ut till det berömda Café Notholmen gick jag aldrig. Det får bli nästa gång. Slottet var pampigt och vackert så som slotten på 1600 – 1700 talet var. Underbart utflyktsmål varma dagar som denna.

img_8842img_8844img_8847img_8848img_8849img_8850

Årets allra första mjukglass med nötkross.

Innan jag smet in till Malin för att fixa nya naglar gick jag in i centrum och köpte mjukglass med massor med nötkross. Då är det sommar på riktigt när årets första mjukglass slunkit ner.

img_8853

Vad vill ni ha på er mjukglass?

kram

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

12 thoughts on “Rev blombuketten och Tyresö slott.

Add yours

 1. ååh vilka fina buketter du gjort! Jag missade helt programmet och får nog ta och kolla nu i efterhand 😁 Aldrig varit vid Tyresö slott men sambon bodde vid Tyresö när han va mindre han säger att de är så fint just där 😊

  1. Jag missade programmet går det se på nu i efterhand? Vad heter dom på Instagram.Håller med dig om mjuk glassen har själv inte tagit min första ännu men någon dag går det bli

 2. Såg ut som en härligt avkopplande dag och alltid kul att bli inspirerad och fixa egna fina blombuketter, så trevligt med fina blommor inomhus tycker jag..Äter inte mjukglass men når jag gjorde det tidigare så ville jag ha saltlakritsströssel på..

 3. Såg inte programmet men fick tipset nu om att ta en tur dit i sommar, aldrig hört talas om just det slottet. Här nere i skåne finns det mellan 90 och 170 slott beroende på hur man räknar (slott och Herresäten) och måste erkänna att jag inte besökt så många. Kanske man skulle göra en slottssemester i sommar nu när man inte får resa så långt.

 4. Åh vilka underbara blommor dom ser jätte fina ut 🙂 så gott med den första mjukglassen för i år så himla gott 🙂 hoppas du får en underbar dag <3

 5. Vilka fantastiska blombuketter❤️

  Jag älskar mjukglass.. Och då med massor av chokladsås 🤤
  Ha en fin dag🌸

 6. Härligt att greja med blommor 💐😃 Jättefina buketter du fick till.
  Det finns många fina slott i Sverige. Å jag gillar historia 🙂.
  På min mjukglass 🍦 har jag gärna ingenting på.
  Ha en bra dag! Kram❣️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: