Julrundan med Tilda.

julsäcken

Rösta gärna på Julklappssäcken 2019 – HÄR!!!

Hej.

Idag är eller var vad man nu väljer att säga dagen då Tilda och jag gör vår ”julrunda” som vi kallar dem. Alltid fredagen strax innan första advent går julrundan av stapeln. Dagen då vi tittar på NK´s fina skyltfönster, besöker Hovstallets julmarknad, kikar på granen på NK och hälsar på tomten som sitter och tar emot allas önskningar vid entrén ut mot Hamngatan. I år var det osäkert in i det sista om julrundan skulle gå genomföra då Tilda varit sjuk i veckan. Ska sanningen fram så hann vi med allt även om det säkert var årets kortaste besök på Hovstallet. Hur som helst vi fick till julrundan även om den blev lite kortare än vad vi brukar.

Julens Magiska Universum – NK:s skyltfönster.

Temat är tänkt som en final på det stora rymdåret och hyllar månlandningen som i år firar 50 år. I årets fönster får man följa med till olika fantastifyllda rymdlandskap och möta rymdens invånare.

Vid skapandet av årets jultema har NK tagit hjälp av några verkliga rymdexperter från ungdomsförbundet Astronomisk Ungdom. Nio barn har blivit NK:s Framtidsastronauter och har hjälpt till att få en bild av framtiden och vad vi kan förvänta oss att se både på jorden och i rymden.

img_5041img_5040img_5044img_5048img_5046

Hovstallets Julmarknad.

Höjdpunkten enligt mig är allt att gå in i stallet där kungen har alla sina hästar. Hovstallet ansvarar för kungahusets hästar och fordon, och anordnar även guidade visningar av vagnar, stall och seldon. Här finns även kungens smedja där Tilda ifjol fick ett hjärta av smeden. Vi brukar alltid fika på slottscafét men idag var där galet mycket folk så vi gick vidare istället.

img_5065img_5050img_5051img_5060img_5057img_5056img_5063img_5064

img_5061

Fredagens F F F.

Såklart att jag fick till mina F även denna veckan. De är så viktiga är mig och det ska mycket till för att jag ska brista med dem.

Fredagsfokus – Mitt fokus idag har varit på att njuta av allt det underbara och mysiga med juletiderna och verkligen suga in allt mys. Vi hälsade bara på tomten med en blinkning. Hoppas nu bara att han förstod vad jag önskade mig. NK´s julgran är alltid lika vacker och ståtlig.

img_5069-1img_5066-1

Fredagsfika – En fika på Tildas och mitt favoritställen.

img_5120

Fredagspresent – En ny mössa igen. Både jag och dottern köpte nya mössor från Carin Wester. Jag köpte även med mig en lingonkrans från hovstallet som jag ska dekorera till ytterdörren.

img_5126img_5128

Bonuspresent som vi delade på Tilda och jag. Fyra små av Victoria Secrets parfymer fick vi av varandra eller tillsammans eller vad man nu ska säga.

img_5124-1

Nu tänker jag kura ihop mig i soffan framför IDOL och heja på Tusse och Dao till final.

♥ Puss & Kram ♥

 

 

8 thoughts on “Julrundan med Tilda.

Add yours

  1. Va myssigt att du o Tilda har en egen tradition och gör så 🙂 ser väldigt myssigt på bilderna

  2. Mysigt att spendera tid tillsammans och gå julrundan 🙂 så mycket fint du tagit bilder på 🙂 såklart fika på ett favorit ställe 😉

  3. Vad mysigt att ni gör de varje år 😊 härligt med traditioner och ni verkar ha haft en härlig fredag 🙂 vi ska på julmarknad idag 🙂

Kommentera

Up ↑

%d