Ni frågade – Jag svarar….

Hej.

Hua vad jag inte orkat med allt igår. Vet att det är kroppen som säger ifrån efter intensiva dagar. Just därför har jag verkligen fått slita för att få ihop de samarbeten som var tvungna att få ut. Nog om det nu. Dags att svara på de frågor som jag fick förra veckan.

Ni frågade – Jag svarar….

Vad klarar du dig inte utan? Får jag bara säga en sak så blir det såklart kaffe. Om kaffe är en drog så är jag verkligen beroende. Annars så är det frisk luft och mina älsklingar.

img_4188

Vill du jobba som fotograf? Svår fråga. Jag tycker om att fota det gör jag men det är en stor skillnad att göra ett yrke av en hobby. Tror att jag skulle känna en stor press av att leverera på 110% vilket kanske inte passar mig som kommer från utmattning men kanske börja i en liten skala.

Hur lärde du dig fota? Jag har inte gått någon fotokurs däremot är jag utbildad inom internetpublishing branschen. Jag jobbade i runt fem år som webbdesigner och webbmaster. Kanske jag lärt mig mycket där. Sedan tror jag mycket med bilder och foto handlar om att ha ett bildseende och en känsla för bilder, färg, form och så vidare. Jag är även Ateljerista och arbetat med barns skapande processer i alla 100 språk vi har. Däremot så är jag riktigt sugen på att gå en fotoutbildning för att få mera kött på benen.

6aug3

På vilket sätt har bloggen hjälpt dig? För mig är bloggen ett arkiv över mitt liv och mina dagar. Oftast skriver jag bara om det som är positivt. Allt ledsamt och negativt som jag inte anser att omgivningen behöver veta lämnar jag utanför. Flera gånger får jag frågan om varför jag inte skriver om utmattning eller hur jag egentligen mår. Saken är enkel jag vill få positiv energi när jag besöker bloggar och blir själv ofta nedstämd av att läsa om andras mående.

Bloggen är en ventil till mitt liv och har bidragit till att jag fått flera nya vänner, fått uppleva många nya saker och platser och ger mig en spark i baken till att se det ljusa i livet även när livet suger.

Dröm resa? Bora Bora har jag alltid sagt så det måste jag göra även idag. Vet inte varför den Ögruppen gör mig så nyfiken men det gör den.

30

Hur gammal blir Tilda? Hon fyller 13 år på söndag. Jisses vad stor hon blivit min lilla skrutta.

30a

Vad serverades på den restaurangen, Paolos i Örebro? Paolos serverar mat från Italien. Paolos produkter är noga utvalda av Paolo Roberto för sin goda smak och höga kvalitet. De har ett genuint passionerade kring italiensk mat.

26a

Vad är ditt nuvarande yrke? Just nu har jag tagit timeout från yrkeslivet men hoppas hitta tillbaka snart igen på något bra sätt. Jag är utbildad förskollärare, lärare och ateljerista. Senast jobbade jag som yrkeslärare på Barn & Fritidsprogrammet på gymnasiet med även ansvar för APL  och mentorskap.

Hur skulle en drömdag se ut? Glöm det realistiska och ekonomisk möjlighet, bara dröm! Då skulle jag går runt i skön sommarklänning i Italien i min trådgård och vingård och fnula runt. Efter lunch skulle jag gå ner till min egna strand och lägga mig i en hängmatta och lyssna på havet med hatten nerdragen över ansiktet. På kvällen skulle jag gå ut och äta en härlig middag med mina älsklingar. Sedan skulle vi gå längs stranden hem till vårt egna lilla Casa i Italien.

Finns det något du ångrar? Jag tror inte på att man ska gå runt och älta och ångra en massa saker som man gjort i livet. Sedan finns det saker som jag gjort som varit mindre bra och jag kanske skulle vilja haft ogjorda men att ångra tar ju inte bort de händelserna så det är bara att lägga ner liksom. Jag skulle däremot önskat att jag hade haft mer skon på näsan första åren på högstadiet och verkligen vågat svara upp mot dumheter som hände men jag var för liten där och då. Tur att jag blev så stor och modig och nu kan säga BU till det knasiga och dumma.

img_4184

 

pus
30c

7 thoughts on “Ni frågade – Jag svarar….

Add yours

  1. Jag är ingen kaffe människa så jag har inte fattat grejen med de än. Dock gillar jag lukten av kaffe 🙂

  2. Jag är faktiskt inge kaffe människa men sambon är ^^
    Jag har lärt mig att fota på egenhand men hade inte tackat nej till att gå en fotokurs och lärt mig mer 😀 Brinner så mycket för att fota!

  3. Vad roligt att läsa din svar och jag har ju gått 2 fotoutb och det var jätteskoj och det var väldigt givande, budskapet vi fick med oss i hemläxa var VVA vad tror du det är`?? eller det kanske du redan vet?

  4. Åh så roligt att läsa, och lära känna dig lite mer ❤️ Håller helt med dej detta med ånger, helt onödigt att ångra massa saker så som man ändå inte kan göra nått åt, bättre att bara låta sig läras av sina misstag allt händer ju säkert av en anledning ❤️

  5. Hade kaffe varit en drog hade jag varit beroende för kaffe är ett måste för mig. Det får mig att vakna. Mumms vad gott med italienskt, skulle gärna testa den restaurangen 🙂

  6. Skulle inte klara en dag utan kaffe 😀
    Håller helt med dig om att man inte ska ångra saker som ändå inte går att ändra. Istället får man lära sig av misstagen ❤

Kommentera

Up ↑

%d