Jag drömmer om en egen liten båt.

” Inlägget är i samarbete med Svensk Båtutbildning AB ”

Hej Hej.

Drömmer ni er tillbaka till sommaren eller har ni kurat ihop er under filtarna och myser av höstmörkret? Hur som helst även om ni som jag älskar hösten kan det vara smart att planera för kommande vår och sommar. Har ni redan spikat hela sommaren eller tar ni det som det kommer? Jag är en blandning av allt. Ena dagen vill jag planera hela sommaren 2020 och andra vill jag ta det som det kommer.

Jag drömmer om en egen liten båt.

Visst skulle jag vilja ha en pampig båt och kunna lägga till i Visby eller vid Örnsköldsvik till sommaren. Men var sak har sin tid och jag måste helt klart börja från början. För några år sedan låg det många övergivna båtar ner vid Uttran sjön som plockades bort. Åh vad jag sörjde att jag missade den helgen de togs bort. För om jag minns rätt fick man vid det tillfället ta en av båtarna om man tog hand om den och så vidare.

23a

7a

Jag hade redan valt ut en liten båt som låg ensam både vinter och sommar i Uttransjön. Minns att jag till och med döpte henne till Svea. Men men drömma eller att förbanna mig för att jag missade den dagen en båt kunde blivit min kommer jag ingen vart med.

båt1

Börja från början med en båtutbildning.

Svensk Båtutbildning älskar som jag havet och driver båtutbildningar både distans och lärarledda i Göteborg och Stockholm. Hos den kan jag som är ny på sjön lära mig grunderna om båtlivet. På grundkursen får man de kunskaper som krävs för att navigera efter sjökort, lära mig lagar och regler och självklart om olyckan skulle komma. Utbildningen fokuserar mycket på teoretiska kunskaper och avslutas med prov som ger förarintyg om jag skulle klara kursen.

Förarintyget för fritidsbåt.

För mig som är helt nybörjare inom båtliv är det viktigt att lära mig grunderna och rätt från början. Med Svensk Båtutbildning får jag förarintyg som visar på att jag visat på teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt hur man visar gott sjömanskap. Att kunna läsa stora delar av båtutbildningar på distans är smidigt men jag som ovan önskar att gå lärarledd utbildning till en början i alla fall. Vill ni som jag kliva ut i april med förarintyg för båt ta er en titt på Svensk Båtutbildning AB.

♥ Kram Kram ♥

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Jag drömmer om en egen liten båt.

Add yours

  1. Så härligt att du drömmer om en båt hoppas att din dröm slår in <3 låter inte alls fel att ha en båt vid visby en sommar 🙂 synd att du missade båten svea<3

  2. För något år sedan drömde jag faktiskt om att ha en båt. Men det blev en stuga istället, hehe. Men visst är det mysigt att kunna åka ut på vattnet och bara lyssna på havets vågor.

  3. Har alltid velat ha en båt! Synd att det är så dyrt bara :/ men visst hade det varit fantastiskt! Även att det finns utbildningar på nätet är ju guld!

  4. Att ha en båt förstår jag att du drömmer om min syster o hennes sambo skaffade i somras och det är härligt o bara vara ute till havs o bada från båten 🙂

Kommentera

Up ↑

%d