Fredag med både plus och minus.

Halloj.

Jag känner mig alldeles speedad över allt jag redan gjort idag och allt som jag ska fortsätta att göra. Att jag kallats för Speed är inte ett så dumt smeknamn på mig faktiskt för det stämmer bra. Grejen är den att när jag väl kommer igång har jag svårt att varva ner. Hur som helst så har jag haft en bra dag med mina F även om jag fick psykbryt på fredagsfokuset. Ni får snart höra vad som hände. Men som vanligt vanligt börjar jag från början. Fredag med både plus och minus.

Fredagsfika på Fabrique.

För att hinna med allt och för att slippa åka buss ner till stationen åkte jag med R ner idag. Vilket innebar att jag hann sätta mig på bästa favostället Fabrique på Rosenlundsgatan och ta en god kaffe. Det var lite livat i början men när lugnet infann sig igen var det lika underbart som det alltid är där.

img_4186img_4188img_4190

Mötet idag handlade om att träffa min nya sjuksköterska vilken var en riktigt trevlig person. Det är viktigt att man klickar med personalen som är runt en själv tycker jag.

Runt Runt i Gamla Stan.

Genast när jag klev av tunnelbanan i Gamla Stan ångrade jag att jag inte släpat med mig stora kameran. Men det var bara att bita i sura äpplet och ta de bästa bilderna jag kunde med mobilen. Det är något speciellt att smyga runt på alla små gränder och gator som har historia ända från 1600 talet. Det finns så mycket historia i alla hörn och alla kullerstenar. Jag fick en feeling – Tänk vilka bilder man skulle kunna ta i morgonljuset med någon som går runt i ett ljust nattlinne och barfota på kullerstenarna. Wao, säger jag. Den grejen är nedskriven i min drömfotolista bara så ni vet.

img_4192img_4197img_4193

Livrustkammaren – in och ut.

När jag kom upp på slottsbacken och hade god marginal till det var dags för att fixa naglarna valde jag att smita in på Livrustkammaren. Kände ni till att Livrustkammaren är Sveriges äldsta museum? Museet  ligger i källaren under Kungliga slottet i Stockholm. Praktfulla, vackra dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop och begravningar vid hovet. Jag har varit där flera flera gånger men just idag blev jag fashinerad utav alla detaljer som alla rustningar är utsmyckade med. Vilka konstverk vi har sparade i källaren på Stockholm slott.

img_4207img_4208

Fredagspresenten från Granit.

Granit är en butik som jag verkligen tycker så mycket om. De har alltid något som jag fastnar lite extra för. Idag föll jag för en julgransstjärna. Stjärnan fanns både i ljus brun eller beige och klassisk röd. Jag blev helt kär vilket gjorde att denna fick bli min fredagspresent.

img_4209img_4211

Fredagsfokus – nya naglarna.

Så var vi framme vid dagens fokus som skulle bli så bra vilket bara blev allt annat. Jag är faktiskt både ledsen och så jäklar besviken på hur det blev på salongen idag. Senaste gångerna har jag gjort mina naglar på Lily Garden vilket är ett Thaiställe som ändå alltid har fullt på alla 10 stolarna och levererat okej. En färgat har jag bara vågat mig på men ändå okej.

Språkkunskaperna är bristfälliga hos flera av de som gör naglar men det brukar lösa sig liksom. Idag gjorde det verkligen inte det. Först när jag satte mig i stolen kommenterade killen att mina naglar var långa på Thai såklart men tjejen som kan svenska berättade vad han sa. Jag var mycket noga med att längden skulle vara kvar och även samma form vilket kundmottagaren även hörde och sa till killen.

Jag tyckte redan i början att han var så tokstressad att jag nästan blev nervös vilket jag aldrig känt innan. Som om det inte vore nog där – nej då fortsättning följer. Tre gånger filade han så det kom blod på mina fingrar. Alltså sår på mig vilket han försökte mörka i början och satte sina egna fingrar utan handskar över blodet. Vid tredje blodfingret tog han fram nagellimmet som man limmar tippar med och tryckte lim mot såret vilket såklart kommenterade. Kundmottagaren kom och sa – Ojdå detta var ju inte bra. Då berättade jag även att jag inte skulle tagit ner längden eller ändrat form vilket han gjort med råge.

Jag var inte långt från tårar måste jag erkänna. Kundmottagaren och han  nagelkillen hade en diskussion ganska hetsig. Till slut slutade det med att en annan person fick göra klart och han som gjort mina lämnade salongen efter deras tjafs. Jag fick grattis naglar men det känns fortfarande inte alls okej. Nästa gång går jag tillbaka till min bästa Malin om hon har några tider till mig. Fy sjutton vad jag blev besviken…Ni ska få se mina stumpar som jag kallar dem vilka jag fått fila till så gott det går. Jag tror bestämt att det är dags att jag utbildar mig till nagelteknolog. Efter att själv varit nagelkund konstant sedan 2008 i augusti så borde jag snappat upp något i alla fall. Jag får helt enkelt smälta detta missöde och känna efter om jag ska gå till någon som är bra och kan förlänga mina naglar till min vanliga längd.

5a

 

 

 

 

12 thoughts on “Fredag med både plus och minus.

Add yours

  1. Vad tråkigt att han inte lyssnade på dig och att det blev tjafs. Förstår att du hellre går tillbaka till den du brukar låta fixa dina naglar 🙂

  2. Men alltså, hur tänkte han? Eller vänta han tänkte nog inte va. Så trist, du som alltid har så fina naglar och är så stolt över dom <3 Stackars

  3. Men så tråkigt. Man vill ju gärna bli nöjd då man gör något och betalar ganska dyrt för det. Förstår att du inte går tillbaka dit igen.

  4. Men åhh jag förstår verkligen ditt nagel missnöje! Jag har också gjort mina naglar många år & det är såå viktigt för mig – mina naglar är jag på något sätt!
    Dock var julstjärnan helt underbar!

  5. Trist när de inte lyssnar på sin kund eller erkänner när det blir fel. Att försöka söka så är ju faktiskt patetiskt. Men vilka fina bilder du fick och jag kan faktiskt se bilden du beskriver med en person som går runt i nattlinne framför mig.

  6. trist när man betalar dyrt för något och inte blir nöjd.. härligt kaffeställe såg det ut att vara, finns många ställen i Stockholm där det skulle vara jättekul att fota alla möjliga scener.. Ha en bra lördag

  7. Jag hade gärna ägt ett sådant där gamalt och ”slitet” fik och göra det lantligt, romantiskt och fräscht sådant är så läckert. Och så mysigt att gå stora, älskar gamla stan

  8. Gud vilket intressant inlägg gamla stan herregud ja tror ja missat att varir där när ja varit i Stockholm nästa gång måste ha ju ditt 😍😍 vilken bra idee att skriva upp foto idéer på en lista en sån lista måste ha också börja skriva kanske kan ha en sån i min Bujo gud va inspirerad ja blev nu tack fina Kammilla ❤️❤️

Kommentera

Up ↑

%d