Rosendals Trädgård är en Pärla.

Halloj.

Jag hamnade såklart på Rosendals Trädgård när jag ändå var i krokarna. Det är en underbar pärla vi har i Sverige.

img_4175

Plantboden är magi för mig.

Plantboden erbjuder ett underbart sortiment av fröer, växter och trädgårdstillbehör. Jag är i himmelriket skulle man lätt kunna säga. Idag köpte jag med mig spännande tulpanlökar från deras lökmarknad som har flera mycket spännande sorter. Jag tänker sätta lökarna inne i växthuset vid alla de andra coola tulpanlökarna som fått plats på ena kanten.

img_4164img_4165img_4170img_4167

Lunch på Trädgårdscafét.

Trädgårdskafé är KRAV-certifierat och arbetar med noga utvalda leverantörer.Att fika på Rosendal hör sommaren till men lika väl hösten och vintern. Idag var det ganska mycket folk och flera event och företag som hade möten i de olika växthusen. Vi hade tur att få ett bra bord. Lite småjobbigt med alla småfåglarna som flög runt och tiggde smulor.

img_4171img_4173

Gårdsbutiken är mysig.

Gårdsbutiken vill vi inspirera till en hållbar och god matkultur. I butiken säljs både livsmedel, redskap, kryddor, oljor och fina kökstextilier. Jag kom hem med världens sötaste lilla rivjärn. Extra kul när jag hittade fina textiler från ett företag som jag verkligen tycker om Ullcentrum.

img_4176img_4179img_4180

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Rosendals Trädgård är en Pärla.

Add yours

  1. Vilket fint ställe i Sverige. Kan tänka mig att du trivdes att gå där bland växterna och lökarna. Tycker också att det var ett gulligt rivjärn 🙂

  2. Men så mysigt det ser ut där…. och tänk så många sorters tulpaner det finns. Vi har också planterat ner lite nya sorter och ser fram emot våren

  3. Åh vad mysigt det ser ut ser värkligen så fint ut som värkar ha allt där ❤️så fint med lite tulpaner 😊

  4. Fint ställe, fick mig att tänka på vårat nybygge här intill som också heter Rosendal men är ett nytt bostadsområde i Uppsala som inte alls är fint.. Höghusen står med ca 15 m emellan så utsikten i husen är grannens fönster och tegelvägg.. men dyrt att bo där är det i alla fall

  5. Vilket härligt ställe. Det ser ut att påminna lite om Åsby, som vi har här hos oss. Eller åtminstone hur Åsby brukade vara.

  6. Det är verkligen både fint och mysigt där. Nu var det längesedan jag var där ❤ Fina bilder som vanligt ❤

  7. Där förstår jag verkligen att du trivs, ser riktigt mysigt ut. Jag hade gärna besökt gårdsbutiken =) De rivjärnen är ju så bra, minns att vi hade en när jag var liten.. perfekt när vi åt pasta och kunde riva lite ost på =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: