Utbilda dig och ditt företag inom HLR och rädda liv.

”Inlägget är i samarbete med HLR Proffsen”

Hej.

Är ni på din arbetsplats utbildade i HLR? Att utbilda sina anställda inom hjärt- och lugnräddning borde vara en skyldighet tycker jag. Förr eller senare hamnar vi alla i situationer där vi stöter ihop med någon som är i behov av någon som kan utföra HLR och även använda sig av en hjärtstartare.

Årsrapporten 2019 från Svenska Hjärt-lungräddningsregistret har publicerats. 2018 genomfördes 1482 framgångsrika återupplivningsförsök, varav 609 utanför sjukhus. Siffran på överlevnaden utanför sjukhus har sjunkit i jämförelse med förra årets rapport, 10.3% mot 11.4% föregående år. Just därför borde alla företag, kommuner, organisationer och föreningar utbilda inom HLR.

Jag har gått HLR.

2012 när jag arbetade som förskollärare i Botkyrka kommun fick alla tillsvidare anställda utbilda sig både i HLR för vuxna och barn. Det var en rolig utbildningsdag på förskolan där utbildare kom till oss. Mitt ibland allt allvar var det många skratt och bus när vi skulle pussa så både de små och stora dockorna.

a3b57-12ap2

Jag är väl medveten om att jag skulle uppdaterat min utbildning för några år sedan vilket inte blev av eftersom jag bytte arbete och yrkesbana. Pinsamt och skäms varning på mig. Däremot jag vet nu var jag kan finna en utbildning där jag kan uppdatera mina kunskaper.

HLR räddar liv på riktigt.

HLR Proffsen har utbildningarna som räddar liv på nära och kära. Tänk er känslan att komma först till en plats där någon plötsligt drabbats av ett hjärtstopp. Och du skulle känna dig helt handfallen om hur du skulle kunna försöka att rädda liv. Den situationen skulle nog ingen vilja hamna i. På flera platser finns det Hjärtstartare vilka också kan behöva en snabb genomgång utav för att vinna sekunder när en livshotande situation uppstår.

De har en två timmar lång utbildning i HLR med även hjärtstartare vilken är den grundläggande utbildningen gällande hjärt- och lungräddning. Utbildningen varvar teoretiska och praktiska moment och  det krävs inga förkunskaper för att delta i kursen.

 

23

 

Utbilda dig och ditt företag inom HLR och rädda liv.

30c

 

”Inlägget är i samarbete med HLR Proffsen”

 

 

9 thoughts on “Utbilda dig och ditt företag inom HLR och rädda liv.

Add yours

  1. Vi hade en utbildning för ett par år sen på min skola. Då fick vi lära oss att göra HLR på vuxen, barn och spädbarn. Rena träningspasset att göra på den ”vuxna” dockan! Osäker dock på om jag skulle klara det på riktigt….

  2. Det där har jag tänkt många gånger att jag skulle behöva gå, men inte kommit till skott med att ta reda på var jag ska vända mig. Eftersom jag driver eget så har jag ju ingen arbetsgivare som ser till att ordna det där åt mig. Tack för tipset. Ska definitivt skriva ner detta och titta närmare på det.

  3. Vi hade faktiskt en assistent som räddade livet på sin brukare för att hon kunde HLR. Snacka om att vi är glada för att vi har låtit våra anställda utbilda sig varje år. KRAM

    1. En utbildning som är så himla viktig! den borde alla gå oavsett vad, har själv gått den för många år sen men kanske borde göra det igen. Det handlar ju framför allt om att rädda liv!

  4. Jag tror man fick gå en sån kurs när man yngre . Känner igen det där men minns inte alls tycker alla borde gå det

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: