Andas friska andetag i blåsten.

Hej.

Vissa saker bara gör vi fast det är svårt eller gör ont. Vi andas och andas även när livet blåser och far runt både hit och dit. Så är det något som vi måste bli bättre på att göra är det att andas friska andetag.

15b

Andas friska andetag i blåsten.

Solen sken och luften var så där härligt frisk igår som den är på hösten. Vinden blåste både hit och dit. Stundtals längs vattnet kändes det som om jag skulle tappa andan så mycket blåste det. Halvvägs bestämde vi oss för att vika av och gå upp mellan kolonilotterna.

Jag fick en tanke om att det spelar ingen roll hur mycket det blåser i livet så måste vi alla andas friska andetag. Känslor och tankar kan vara stormiga och härja med oss ordentligt kanske ibland blåsa upp oss på dystra stränder. Faktum är att de går träna sitt medvetande så det blir lugnare. Lugn ska gå att lära sig. Genom KBT och meditation kan vi identifiera tankemönster som gör oss oroliga och på så sätt skapar en obalans.

Flyg Högt!

En lugn stund för dig. Det är verkligen inte konstigt att vi ibland behöver ta en paus ifrån alla våra plikter. Vi behöver stanna upp och andas för att kunna flyga högt. Enklaste sättet sägs vara att vistas utomhus en stund. Frisk luft lugnar själen och ger oss en frid.

 1. Hitta dig en plats som du tycker ger dig ro där du kan vara ifred. Det behöver inte vara den vackraste klippan eller stranden utan kan var en plats som just du gillar.
 2. Se dig omkring. Uppmärksamma omgivningen, träd, buskar, gatan, människor runt dig.
 3. Fokusera nu på något som du fastnar för en liten sten, en blomma, en lampa på en cykel. Lägg märke till formen, färg samt hur det föremålet är byggt och så vidare. Andas in och känns efter hur mycket ro du får i kroppen när du lägger ditt fokus på något annat mot vad du brukar tänka och fokusera på.
15c
Ser ni fågelboet bakom alla löven?
15d
Vilken praktfull Mårbacka pelagon inte sant?
15e
Små små detaljer som låter oss tänka utanför våra egna banor – fina små ugglor som någon skapat, inte sant?

15ss

bra

16 thoughts on “Andas friska andetag i blåsten.

Add yours

 1. Godmorgon! Vilket bra inlägg!
  Man måste ge sig ut iallafall en gång varje dag! Så härligt att ge sig ut när det inte är så varmt 😍😍 men bra inlägg att tänka på!

 2. I går kändes det verkligen som att man skulle tappa andan i blåsten. Så bra pepp och bra tankesätt som du delar med dig utav. Detta behövde jag verkligen läsa. Innan jag hämtar Loui sen så ska jag sätta mig på en bänk och andas djupa andetag 🙂

 3. Superbra inlägg och så sant !
  Men igår var det lite väl mycket blåst för min smak. Ha ha !
  vi var ute hela dan och fick prata med varann med högre röst än vanligt för att kunna göra sig hörd.
  Ha en bra dag

 4. Härliga inlägg, precis vad jag tänkte på idag. Ska bara vara så att säga, gå runt ensam och njuta av naturen…. En stund för mig själv. Behövdes. Sitter på Espresso house nu ensam och äter frukost. Så lugnt och skönt 🙂❤️ underbara bilder som vanligt ❤️

 5. Alla behöver en fristad där man kan slippa alla måsten. Och hitta sig själv och kunna hämta sig andan. Själv så har jag inte hittat min ännu.

 6. Vilket fantastiskt inlägg, så bra skrivit! Skogen bredvid där vi bor är där jag hittar ro, underbart vara i naturen ☺️

 7. Det har blåst en hel del här med idag också men jag trots allt att det är som du säger att ibland blåser det upp mörka stunder. Det var väldigt bra sagt 🙂

 8. Ohh så trovärdigt och peppande inlägg, även när det stormar så måste vi ändå andas och varför då inte andas in den possitiva friska luften

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: