Absolut viktigaste utrustningen – hjälmen.

” Inlägget är i samarbete med Onebike ”

Hej.

Jag blir både ledsen och lite rädd när jag ser alla vuxna som cyklar runt både i stan och på mindre orter utan hjälm på huvudet. Ska jag vara ärlig så slarvas det med hjälm även bland ungdomar som ännu inte fyllt 15 och långt ifrån alla barn som cyklar har hjälm.  I Sverige finns det ett krav på att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Så varför slarvas det?

Absolut viktigaste utrustningen – hjälmen.

Inom flera sporter såsom ishockey, cykelsporten och motocrossvärlden är hjälmen det allra viktigaste. Förr när min lillebror var som mest aktiv motocrossåkare minns jag att innan tävlingar var förarna tvungna att besikta både hjälm, cross och ryggskydd för att vara på säkra sidan. Hjälmen i crossåkarnas värld var eller är lite som benskydden och hjälmen för hockeymålisarna att de ska vara av bästa sort och snyggast såklart. Minns att min bror valde hjälmar med omsorg. En gång för många år sedan fick jag som storasyster vara med och tycka om vilken hjälm som bror min skulle välja. Den var så galet snygg kommer jag ihåg.

img_3340

Mina val av hjälmar från Onebike MC.

Om jag idag hade fått välja crosshjälm till någon eller kanske rent av till mig själv hade jag valt någon av dessa två som jag verkligen tycker faller mig i smaken. Lillebror Rulle, ska du köpa en ny hjälm kolla in dessa två! Storasyster har ju fått vara med och välja förr så lite bra smak har jag nog allt!!!

testbild1_dup1431_mediumtestbild1_dup1433_medium

 

Skydd och crosscykel kostar mycket pengar.

Hela crossvärlden är en livsstil där hela familjen åker runt på helgerna i sina bussar mellan tävlingarna. Det var en härlig tid för mig. Idag som vuxen fick jag inga söner som utövat sporten men hör av vänner att de lägger mycket pengar på utrustning. Just därför måste jag idag tipsa om Onebike. Onbike MC har tagit fram ett stort sortiment med högkvalitativa motocrosskläder och crossutrustning från kända märken, men ändå till billiga priser.

img_3341

Doften och ljudet från alla crosscyklarna som kör runt runt på banan vid tävling kommer jag alltid minnas med ett leende på läpparna.

 

Kram Kram

 

 

 

4 thoughts on “Absolut viktigaste utrustningen – hjälmen.

Add yours

  1. Jamen så sant att skydden är viktigast av allt. Förr när jag jobbade på neurokirurgen med skallskador så brukade vi föreläsa.
    Vi hällde ett rått ägg i ett glas, gulan var hjärnan, vitan var liqvor och hinnor och glaset var skallbenet. Såg ju snyggt ut tills vi skakade om glaset som vid ett fall och hjärnan (gulan) sprack och rann ut…. det brukade i alla fall ge effekt ett tag. Sen är det ju jättekonstigt med vuxna sim cyklar runt utan hjälm men har hjälm på barnen i cykelsitsen… barnens skallben är inte så hårt så hjärnan skadas inte lika hårt på dem som på de vuxna.

  2. Håller helt med dig; alldeles för många barn & ungdomar som inte använder hjälm, även i förälders närvaro. Man borde ju vara rädd om det finaste man har!

  3. Helt klart måste man verkligen ha hjälm, jag skulle aldrig cykla utan hjälm då Bellis är med, cyklarmdå jag är själv med också, det är en billig livsförsäkring, så viktigt

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: