Bo kungligt i Kalmar.

” Inlägget är i samarbete med Slottshotellet i Kalmar ”

slottshoteltop

Hej.

Visste ni att jag är uppvuxen 3 mil från Kalmar? Att jag tillbringade mycket tid i Kalmar både som barn och ungdom? Under den tiden jag utbildade mig till barnskötare och elevassistent bodde jag i Kalmar. Första året bodde jag inneboende med två frisör tjejer ett stenkast från Kalmar Slott och vackra Stadsparken. Genom stadsparken gick vi ofta hem om kvällarna när vi hade varit ute med vänner, så visst finns det minnen från omgivningarna runt slottet och Kalmars vackra park.

KalmarSlott07_800_300_80_s_c1

Uppleva den gamla känslan igen.

Senare i höst har jag kommit in på en kort distanskurs på Linneuniversiteten med en gemensam samling på plats i Kalmar. Nu är det dags att börja klura på hur jag ska bo under den tiden. Att jag kommer välja bo på Slottshotellet har jag redan bestämt mig för. Hotellet ligger bara ett stenkast från Kalmars kärna vilket gör att jag kommer ha nära till det mesta. Ett extra plus är såklart för mig att jag få bo nära både Kalmars vackra slott och parken där jag kan gå runt och strosa med kameran och bara njuta.

Slottshotellet i Kalmar.

Slottshotellet har anno från 1864 och sägs vara en pärla i hjärtat av Kalmar. Hotellet är familjeägt och erbjuder mysigt boende för alla. Hotellet består av fem olika byggnader i när anslutning till varandra. Flera bröllop har både sina fester och bröllopsnätter på Slottshotellet vilket i mina ögon låter helt fantastiskt. Tänk er att gifta sig i Slottskyrkan på Kalmar slott och sedan ha sin fest och natt på Slottshotellet! Det hade jag inte sagt nej..

bild6

Hotellet har även ett lågprisboende är lika charmigt som hotellet och ligger bara rakt över gatan från från Slottshotellets entré. Lågprishotellet har generösa rum och passar mycket bra för barnfamiljer. Mitt dagens tips till er som planerar att åka ner mot Kalmar blir ta en titt på Slottshotellet och deras boenden.

superior-double-1

exterior1dsc_0001

♥ Kram Kram ♥

 

” Inlägget är i samarbete med Slottshotellet i Kalmar ”

 

 

 

9 thoughts on “Bo kungligt i Kalmar.

Add yours

  1. Vad roligt att du ska gå på en distanskurs. Det hotellet ser väldigt fint ut, det hade vart en dröm att få gifta sig där. Jag hade nog också vilja bo på det hotellet om jag skulle vara i Kalmar 🙂

  2. Det ser verkligen så himla fint ut! Ett ställe jAg skulle vilja besöka 😊❤️

  3. åh så mysigt, hotellet såg så otroligt rogivande och mysigt ut äslak att det var en liten kamin på rummet också 💕

  4. Ja jag visste ju det och det är allt lite charmigt att vi bodde så nära varandra förr i tiden fast vi inte visste, du är ju trots allt bara 7 år äldre =D. Samt det är så vackert där och där du pratar om i Kalmar är ju otroligt fint, där skulle man gärna bo. Kalmar har man ju varit till ett antal ggr 😉

  5. Ser verkligen jättefint ut där på deras hotell verkligen, slott är ju verkligen så fina och det skulle vara mysigt att bo på ett slott en natt 🙂

Kommentera

Up ↑

%d