Mina bästa må bra tips.

Hej.

Sitter med morgon kaffe och hela huset är alldeles tyst förutom tvättmaskinen som jag hör snurrar i tvättstugan. Denna veckan har jag verkligen varit låg, allt går i snigelfart och det lilla som finns i skallen åker flipperspel. Just därför gäller det att lyfta de stunder som känns bra och att ge mig tid.

18hatt2

Mina bästa må bra tips.

 • Andas – Fokusera på andningen är viktigt. Andas jag i bröstet eller i magen. För att må bra måste min andning sitta i magen. Mitt lilla tips för att hitta tillbaka till mig själv och min andning är genom att andas in i tio sekunder, hålla andan i tio sekunder och sedan en lång utandning i tio sekunder. Jag brukar upprepa några gånger tills jag märker skillnaden.

 

 • Meditera – Jag behöver några minuter några stunder varje dag för att andas säger jag när jag går undan. Men det jag egentligen gör är att meditera. För mig är det viktigt att ta några minuter varje dag för att lugna mitt sinne. Jag brukar sätta mig på en tyst lugn plats och göra någon mindfulness övning. Meditationen gör mig mer närvarande i livet.

 

 • Hitta glädje ämnen – Det kan vara små ljusglimtar som jag verkligen tycker om och vill göra för mig själv just nu just idag. Platser och saker som kan ge mig den energi jag behöver den dagen. Allt behöver inte vara det stora i livet. Till slut har vi bara oss själva.  Jag får mycket energi av att promenera, röra på mig, vara i trädgården, upptäcka nya platser och ställen, fika och umgås med mina kära.’

 

 • Vara snäll mot mig själv – Jag försöker att vara snäll mot mig själv. Gör jag inte något som jag tänkt den dagen finns det oftast en anledning till varför det inte blev gjort. När de negativa tankarna börjar snurra i huvudet påminner jag mig själv om mina fina starka sidor och försöker vara tacksam för dem. Man är inte en sämre människa för att man eller jag har det lite tufft den dagen.

18j

 

 • Acceptera – Agera – Applicera – Inte det lättaste alla gånger men det är så jag måste leva och tänker göra. Det låter så enkelt men ack vad det är svårt. Jag jobbar på och kämpar vidare mot mitt nya Må Bra Liv.

braaaa

11 thoughts on “Mina bästa må bra tips.

Add yours

 1. Så viktiga och bra tips! Jag försöker att stanna upp, andas, blunda och slappna av 10 minuter mitt på dagen när jag är mitt uppe i allt bara för att stressa ner och ”starta om”. Det är faktiskt riktigt skönt och det blir lite som att man har tagit en tupplur och får nytt syre till hjärnan. Hoppas du får en bra dag! 🙂 // Petra Elisabeth

 2. Bra pepp, älskar din solhatt!

  Ta hand om dig och gör allt du orkar och tänk på att det ör ok att ta det i snigelfart 🙂

 3. Håller med dig, viktiga tips! meditera var något jag aldrig gjorde förut men har börjat få in det i mina rutiner och mår mycket bättre!💕 kram!

 4. Åh va fin bild på dig!!! ♥️
  Så bra tips!! Jag måste bli bättre på att stanna upp och känna efter hur jag mår. Lite läskigt att ge tankarna utrymme att flöda… lättare att bara trycka undan och låtsas att allt är bra.

  Men ska testa dina tips, tror jag behöver det. Liksom rensa själen lite genom andning och meditation.

  Ha en fin kväll vännen,

  Kram kram

 5. Vilka bra tips! Ibland är det de där små sakerna som man gör i vardagen som gör den stora skillnaden.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: