Jag lever och är hemma igen.

Hej på er alla.

Ja, jag lever och är hemma igen. Det är så otroligt skönt att få vara i min miljö där jag mår som bäst. Tidigt imorse redan vid 7:45 skulle jag vara på plats. Lite surt att inte få äta något 6 timmar innan OP och inte dricka något alls 2 timmar innan betydde att jag fick kliva upp extra tidigt för mitt morgonkaffe.


Jag lever och är hemma igen.

Personalen på dagkirurgin på Södertälje var gulliga och fina med mig. Efter första samtalet fick jag svida om den veckans snyggaste outfit. Trosorna gick inte av för hackor men tog nog ett av priset för de skönaste. Jag tyckte det var lite gulligt att se oss väntande patienter sitta med våra blåa rockar och snygga knäsockor tillsammans i väntrummet.

OP gick bra. 

Operationen gick bra. Cystan är punkterad men läkaren hittade även en gammal skada som han inte sett på röntgenplåtarna. Läkaren hittade en Plica som är en förtjockning av ledhinnans veck som utvecklats till en brosk sträng. Ofta uppstår dessa vid överansträning. Min skada syntes tydligt att den var gammal men kändes först nu så som den gjort när jag cystan legat och tryckt på nerver och knäled. Tur att OP gjordes för nu är Plica syndromet borta. En gammal gymnastikskada alltså med andra ord.

Reagerade på narkosen igen.

För några år sedan när jag opererade mig i magen  fick jag narkos så jag sov. Efter den mådde jag illa och kräktes på väg ut till familjen som väntade utanför i bilen och så vidare. Idag reagerade jag också på narkosen och blev uppe på avdelningen när jag satt upp och fick börja äta och dricka igen. Jag blev helt yr och illamående (kräktes inte denna gången) så jag fick tas in på rum igen för att få medicin för att minska illamåendet och vila  ännu en stund. Till slut fick jag äntligen åka hemåt. Väl hemma har jag mest sovit och legat på soffan. Ännu gör inte knäet ont för bedövningen tillsammans med smärtstillande gör sitt jobb. 


Dags för fredagsfokus på riktigt med godis och kaffe framför Idol.
Kramis. 

One thought on “Jag lever och är hemma igen.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: